Hesabım
    "Top Gun: Maverick", "Doktor Strange 2"yi Geçerek Yılın En Çok Kazanan Filmi Oldu!

    "Top Gun: Maverick" ABD gişesinde 400 milyon doları geçerek yılın en çok hasılat yapan filmi oldu.

    36 yıl sonra gelen devam filmi "Top Gun: Maverick" ABD'de yılın en çok gişe hasılatı yapan filmi oldu. Joseph Kosinski'nin yönettiği film eleştirmenlerden ve izleyicilerden çok olumlu yorumlu almış ve özellikle gerçekçi aksiyon sahneleriyle büyük beğeni toplamıştı. 

    Vizyondaki ilk hafta sonunda 124 milyon dolar ile açılış yapan film, Tom Cruise'un kariyerindeki en iyi açılış hasılatına imza atan film olmuş; federal tatil olan Anma Günü'nünü de içine alan ilk dört günde ise 156 milyon dolar kazanarak "Karayip Korsanları 3"ün 15 yıldır elinde tuttuğu anma günü hasılat rekorunu ele geçirmişti.

    "Top Gun: Maverick"ten yeni bir gişe başarısı daha geldi. Kuzey Amerika'daki hasılatı 401.8 milyon dolar olan film, şimdiye kadar 398 milyon dolar kazanan "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" filmini geçerek ABD'de yılın en çok kazanan filmi oldu. 

    Pandemi dönemi kapsamında bakıldığında ise "Top Gun: Maverick" en çok kazanan ikinci film konumunda bulunuyor. İlk sırada gişe rekortmeni "Spider-Man: No Way Home" bulunuyor.

    Henüz yılın ortasındayız, dolayısıyla yıl sonuna kadar "Top Gun: Maverick" şimdilik elinde tuttuğu bu unvanı kaybedebilir. Önümüzdeki Temmuz ayında vizyona girecek olan Marvel filmi "Thor: Love and Thunder" ve "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi", Maverick'in rekabet etmesi gereken ilk sıradaki filmler olarak dikkat çekiyor. Yıl sonuna kadar ise yine Marvel filmi olan "Black Panther: Wakanda Forever" ve "Avatar 2"nin de dahil olduğu birçok film vizyona girecek. Bu durumdayılın en çok kazanan filmleri sıralamasının değişmesi kaçınılmaz görünüyor...

    "Top Gun: Maverick" ABD dışındaki pazarlarda ise 362 milyon dolar kazandı ve küresel gişede 783.8 milyon dolar kazanmış oldu. Bu, pandemi öncesi gişe standartlarına göre bile oldukça başarılı bir gişe hasılatı. Bilet satışları son haftalarda de güçlü kaldığından, endüstri analistleri filmin sinema gösteriminin sonunda 1 milyar dolar sınırını geçebileceğine inanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top