Hesabım
    Dakota Johnson'lı "Persuasion"dan İlk Fragman

    Jane Austen uyarlaması "Persuasion" 15 Temmuz'da Netflix'te!

    İngiliz edebiyatının ünlü ismi Jane Austen'in "Persuasion" (İkna) romanının Netflix uyarlamasından ilk fragman geldi. Carrie Cracknell tarafından yönetilen filmin başrolünü Dakota Johnson üstlenirken, filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Henry GoldingCosmo JarvisSuki WaterhouseRichard E. Grant gibi isimler yer alıyor.

    Filmin konusu kısaca şöyle: Züppe ailesiyle birlikte iflasın eşiğinde yaşayan Anne Elliot (Johnson), modern duyarlılıklara sahip, dönemin kurallarına uymayan bir kadındır. İlişkilerini sona erdirmelerinden sonra şehirden ayrılan Frederick Wentworth (Jarvis) hayatına geri döndüğünde, Anne geçmişi geride bırakmakla ve ikinci şanslar söz konusu olduğunda kalbini dinlemek arasında bir seçim yapmak zorunda kalır.

    "Persuasion" romantik edebiyatın öne çıkan ismi Jane Austen'in 1817'deki ölümünden önce tamamladığı son romanıydı. Melankolik hikaye, 1995 yılında Amanda Root ile Ciarán Hinds'in başrollerinde olduğıu bir filmle beyaz perdeye uyarlandı. Aynı roman daha sonra Sally Hawkins'in oynadığı bir TV filmine dönüştürüldü ve 2007'de Britanya'nın ITV'si tarafından yayınlandı.

    Aynı romanın, Mahalia Belo tarafından yönetilen ve başrollerini "Succession" yıldızı Sarah Snook ile "Game of Thrones"ta izlediğimiz Joel Fry'ın oynadığı başka bir filmi daha çekiliyor. Bu filmin de yıl içinde izleyiciyle buluşması planlanıyor.  

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top