Hesabım
    "The Lord of The Rings: The War of Rohirrim"in Seslendirme Kadrosu Belli Oldu

    Film 12 Nisan 2024'te sinemalarda olacak.

    Animasyon Yüzüklerin Efendisi filmi "The Lord of the Rings: The War of Rohirrim"in seslendirme kadrosu açıklandı. Warner Bros. ve New Line Cinema'nın ortak yapımı olan film "Yüzüklerin Efendisi" serisinden 183 yıl önce yaşanan olayları anlatan bir prequel filmi olacak.

    Filmin seslendirme kadrosunda yer alacak isimler arasında başı Brian Cox çekiyor. Succession dizisinin yıldızı, Orta Dünya'nın şekillenmesinde çok etkili olan efsanevi Rohirrim Savaşı'nın anlatılacağı filmin merkezinde yer alan karakteri, yani Rohan'ın güçlü Kralı Helm Hammerhand'ı seslendirecek. Filmde ayrıca Miğfer Dibi'nin yaratılışı da anlatılacak.

    Yönetmen koltuğunda, Blade Runner: Black Lotus ve Star Wars: Visions gibi animasyon dizilerini de yöneten Japon anime yönetmeni Kenji Kamiyama'nın oturduğu filmin konusu kısaca şöyle: Babasının ölümünün intikamını almak isteyen zeki ve acımasız Dunlending lordu Wulf'un ani saldırısı, Helm ve halkını Hornburg'un eski kalesinde - daha sonra Miğfer Dibi olarak bilinecek olan güçlü bir kalede - cesur bir son direnişe geçmeye zorlar. Kendini giderek daha çaresiz bir durumda bulan Helm'in kızı Hera, onları tamamen yok etmeye niyetli ölümcül bir düşmana karşı direnişe liderlik etme iradesini toplamak zorundadır.

    Kralın kızı Hera'yı "A Walk in the Woods"tan tanıdığımız Gaia Wise, Wolf'u ise "Snowpiercer" oyuncusu Luke Pasqualino seslendirecek. Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi serisinde Rohan'ın Mıhafız Kızı lakaplı Eowyn karakterini canlandıran Miranda Otto da aynı karaktere bu kez sesiyle hayat verecek ve hikayenin anlatıcısı rolünü üstlenecek. 

    The War of Rohirrim'in seslendirme kadrosunda ayrıca Lorraine Ashbourne (Bridgerton), Yazdan Qafouri (I Came By), Benjamin Wainwright (One’s World on Fire), Laurence Ubong Williams (Gateway), Shaun Dooley (The Witcher), Michael Wildman (Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw), Jude Akuwudike (Beasts of No Nation), Bilal Hasna ve Janine Duvitski gibi isimler yer alıyor.

    J.R.R. Tolkien'in eserlerinden uyarlanan senaryoyu Jeffrey AddissWill Matthews, Phoebe Gittins ve Arty Papageorgiou'dan oluşan bir senaryo ekibi kaleme aldı. "Yüzüklerin Efendisi" ve "Hobbit" üçlemelerinin Oscar ödüllü senaryo ekibinin bir parçası olan Philippa Boyens, filmin yürütücü yapımcılığını üstleniyor. 

    The War of Rohirrim, 12 Nisan 2024'te izleyicilerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top