Hesabım
    Marvel Filmleri ve Dizileri İzleme Sırası

    Marvel Sinematik Evreni'nin filmleri ve dizileri hangi sırayla izlenmeli?

    Onlarca film ve giderek artan dizilerle Marvel Sinematik Evreni hızla genişliyor. Peki Marvel'ın bu karmaşık dünyasında yolumuzu en kolay nasıl buluruz? Cevabı dosyamızda...

    Marvel filmlerini ve dizilerini hangi sırayla izleyeceğimizi bulmak için hiç bitmeyecek bitmeyen bir döngüye yakalanmış gibiyiz. Yeni bir yapım çıkar çıkmaz ufukta bir başkası beliriyor ya da bir başkası Marvel'ın özenle hazırlanmış kronolojik sıralamasına bir balyoz vurmak için tehlikeli bir şekilde bekliyor.

    "Thor: Love and Thunder"ın vizyona girmesine haftalar kala, bir Marvel Maratonu yapmak, ya da sevdiğimiz ve hatırlamak istediğimiz filmleri yeniden izlemek için çok uygun bir zaman. Ama onlarca yapımdan oluşan Marvel Sinematik Evreni'nde kaybolmak çok olası...

    Biz de bu nedenle, Marvel'a giriş rehberi niteliğide bir dosya hazırlayarak, Marvel'ın tüm yapımlarını çıkış sırasına göre ve hikayesel açıdan kronolojik olarak sıraladık.

    Marvel Stüdyoları, yapımlarını dikkatli bir şekilde planlıyor ve birkaç filmden oluşan fazlar halinde sunuyor. Eğer Marvel filmlerini hiç izlemediyseniz ya da yalnızca birkaç filmi izlediyseniz, filmleri çıkış sırasına yani fazlara göre izlemek sizin için en anlaşılır yönetem olabilir. Ama unutmayın bu filmler hikayesel anlamda birbirini takip etmiyor. Örneğin 2008 yılında çıkan Iron Man 2000'li yıllarda geçerken, 2011 yılında çıkan İlk Yenilmez: Kaptan Amerika, 1940'lı yıllarda geçiyor. 

    Bu yüzden belki de filmleri ve dizileri, anlattıkları hikayelerin zamanına göre kronolojik bir sırayala izlemek istersiniz. Bu sıralama özellikle Marvel filmlerini daha önce izleyen ve yeniden izlemek isteyen Marvel hayranlarına, yeni bir bakış açısı sunması açından uygun olacaktır. Marvel Sinematik Evreni'ni oluşturan tüm yapımların kronolojik sıralamasını dosyamızın sonunda bulabilirsiniz. 

    Hangi sırayı takip edeceğinize karar verdikten sonra, tüm Marvel yapımlarını Disney+'ta hemen izlemek için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top