Hesabım
    "Jurassic World 3" ABD Gişesinde Liderliğini Koruyor

    Vizyona yeni giren Pixar animasyonu "Işıkyılı", "Jurassic World 3"ü zirveden indiremedi.

    Geçen hafta 143 milyon doları aşan açılış hasılatı ile ABD box office listesinin ilk sırasına yerleşen "Jurassic World: Hakimiyet" (Jurassic World: Dominion), bu hafta da gişe liderliğini koruyor.

    Jurassic devrini sona erdirirken iki nesli bir araya getiren film, ikinci hafta sonunda 58.7 milyon dolar hasılat elde etti. "Jurassic World: Hakimiyet"in ABD gişesindeki toplam hasılatı 250 milyon dolar sınırına yaklaşırken, küresel çaptaki hasılatı ise 622 milyon doları geçti. Film böylece, pandemi döneminde kürsel gişede 600 milyon dolar sınırını geçen 7. film oldu.

    Bu hafta vizyona giren Pixar animasyonu "Işıkyılı" (Lightyear) 51 milyon dolarlık açılış hasılatı ile gişenin ikinci sırasında yer aldı. Sektörel raporlarda, filmin açılış hasılatının 70 - 85 milyon civarında olacağı tahmin ediliyordu fakat "Işıkyılı" beklentileri karşılayamadı. Film yine de pandemi döneminin en yüksek açılış hasılatına imza atan animasyon aile filmi oldu.

    Küresel gişede 885 milyon dolar kazanarak, Tom Cruise'un kariyerindeki en yüksek hasılat yapan film olma unvanını kazanan "Top Gun: Maverick" 44 milyon dolar kazanarak bu hafta gişenin üçüncü sırasına geriledi. Filmin Kuzey Amerika'daki toplam hasılatı 466 milyon dolara ulaştı.

    ABD gişesinin dördüncü sırasında "Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında" yer alıyor. Film 4.2 milyon hasılat ile vizyondaki ikinci ayına giriş yaptı. Gişenin ilk beşini tamamlayan film ise "The Bob's Burgers Movie" oldu. Fox'un çok sevilen animasyon dizisinden uyarlanan komedi filmi hafta sonunda 1.1 milyon dolar kazandı ve toplam hasılatı 30 milyon dolara yaklaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top