Hesabım
    Gal Gadot'lu Cleopatra Projesine Universal Pictures Göz Dikti

    Paramount Pictures'ın devam etmekten vazgeçtiği Cleopatra filmine Universel Pictures almak istiyor.

    Gal Gadot'nun başrolünde yer alacağı Cleopatra filminin yapım şirketi değişiyor. Yönetmenliğini The Falcon and the Winter Soldier dizisinin yönetmeni ve yapımcısı Kari Skogland'ın üstlendiği film, Paramount Pictures çatısı altında ön hazırlık aşamasındaydı.

    Projeyle ilgilenmeye devam etse de Paramount, yaratıcı unsurların gerektirdiği zaman çizelgesini karşılamaya hazır olmadığını belirtti. Deadline'da yer alan habere göre, şu anda projeyle Universal Pictures ilgileniyor. 

    Filmin yapımcılığını Atlas Entertainment'tan Charles Roven ve Gal Gadot üstleniyorlar. Roven aynı zamanda Universal'ın Christopher Nolan filmi Oppenheimer'ın da yapımcılığını üstleniyor. Henüz Universal tarafından imzalar atılmamış ya da remsi bir açıklama yapılmamış olsa da aradaki bağlantılar haberin doğru olabileceğini işaret ediyor. 

    Mısır'ın ünlü kraliçesi Cleopatra'nın hayatını anlatacak olan epik filmin senaryosu Laete Kalogridis tarafından yazılıyor. Kalogridis aynı zamanda yürütücü yapımcılığı üstleniyor. Filmin bir diğer yürütücü yapımcısı ise, başlangıçta projeye yönetmen olarak dahil olan ancak daha sonra bu görevi Skogland'a devreden Patty Jenkins. Jenkins, Gal Gadot'yu tüm dünyada ünlü yapan Wonder Woman filmlerini yönetmişti. 

    Üzerinde uzun zamandır çalışılan Cleopatra filminin yaşadığı tek değişiklik bu değil. Patty Jenkins'ten önce projenin Dennis Villeneuve tarafından yönetilmesi planlanıyordu ve film o zamanlar Sony tarafından değerlendiriliyordu. Başrol için düşünülen isim ise Angelina Jolie'ydi.

    Gal Gadot'lu Cleopatra filmi, 1963 yapımı Elizabeth Taylor ve Richard Burton'lı Kleopatra filminden sonra, ünlü Mısır Kraliçesini anlatan ilk büyük yapım olacak. 1963 tarihli film, En İyi Film dahil olmak üzere 9 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve 4 dalda ödülü kazanmasının yanı sıra Elizabeth Taylor'u Kleopatra olarak hafızalara kazımıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top