Hesabım
    Elvis, Top Gun: Maverick'i Yendi!

    ABD gişesinde bu hafta sonu "Elvis" ve "Top Gun: Maverick" beraberliği yaşanıyordu ancak gelen son verilerle birlikte Elvis bir numaraya yükseldi.

    Dün, Amerika gişesinde "Elvis" ve "Top Gun: Maverick" ilk sırayı paylaşıyorlardı. Her iki filminde hafta sonu gişe hasılatı 30.5 milyon dolar olarak tespit edilmişti. Ancak Pazartesi sabahı sinema salonlarından gelen yeni verilerle birlikte bu denge değişti. 

    Austin Butler'ın adının şimdiden Oscar dedikodularında geçmeye başlamasıyla dikkat çeken "Elvis" 31.1 milyon dolar ile hafta sonu gişesinin ilk sırasına yerleşirken, "Top Gun: Maverick" 29.6 milyon dolar ile ikinci sıraya düştü. İlk haftasında gişenin zirvesine yerleşen "Elvis" pandemi döneminde bir serinin parçası olmadan en yüksek açılış yapan film oldu.

    "Elvis" aynı zamanda, 2022'de ilk sıradan açılış yapan üçüncü Warner Bros. filmi olarak "The Batman"in (134 milyon dolar) ve "Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları"nın (42.1 milyon dolar) arkasında yer aldı. Özellikle yaşlı seyircileri yeniden salonlara çekmesyile sinema salonlarına hareketlilik getiren filmin vizyon yolculuğunun nasıl devam edeceği merakla bekleniyor. 

    Geçtiğimiz hafta sonu, Amerika gişesi için önemli bir yükseliş anıydı. Son dört yılda ilk kez vizyondaki 4 filmin 20 milyon dolardan fazla kazandığı hafta sonu, sinema salonlarının pandemi öncesindeki hareketliliğe kavuşması açısından umut verici bir gelişme oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top