Hesabım
    George Miller İmzalı "Üç Bin Yıllık Bekleyiş"ten Altyazılı Fragman

    Filmin başrollerini Tilda Swinton ve Idris Elba üstleniyor.

    Avustralyalı yönetmen George Miller'ın 6 Oscar'lı filmi "Mad Max: Fury Road"dan tam 7 yıl sonra gelen filmi "Üç Bin Yıllık Bekleyiş"ten (Three Thousand Years of Longing) altyazılı fragman yayınlandı. 

    Epik bir aşk filmi olan "Üç Bin Yıllık Bekleyiş"in başrollerini usta oyuncular Tilda Swinton ve Idris Elba üstleniyor. Film, İngiliz yazar A. S. Byatt'ın 1994 tarihli "The Djinn in the Nightingale's Eye" adlı kısa öyküsünden uyarlandı. 

    Filmin konusu kısaca şöyle: Kavanoza hapsedilmiş bir cin (Idris Elba) ile bilgin Alithea (Tilda Swinton), İstanbul'da bir otel odasındaki uzun sohbetleri sırasında bir anlaşma yaparlar. Cin, eğer özgürlüğünü kazanmasına yardım ederse Alithea'nın üç dileğini yerine getireceğini söyler. Ne var ki Alithea'nın dilekleri zamanda yirmi yıl atlamalarla sonuçlanır. Bu arada ikisinin arasında beklenmedik duygular gelişir. 

    Filmde Tilda Swinton ve Idris Elba'ya, Zerrin Tekindor ve "Kız Kardeşler", "Bağlılık Aslı" gibi filmlerde rol alan Ece Yüksel'in yanı sıra Berk Öztürk, Pia Thunderbolt, Anthony MoissetAlyla Browne gibi isimler eşlik ediyor. 

    Dünya prömiyerini Mayıs ayında Cannes Film Festivali'nde yapan "Üç Bin Yıllık Bekleyiş" ülkemizde 16 Eylül'de vizyona girecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top