Hesabım
    "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" Amerika Gişesini Salladı!

    Sevilen animasyon filmi Amerika gişesine zirveden giriş yaptı.

    Universal ve Illumination animasyonu "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" 108.5 milyon dolarlık açılış hasılatı ila Amerika gişesinin zirvesine yerleşti. Sektörel raporlarda filmin ilk hafta sonu hasılatının 70 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyordu fakat Minyonlar beklentileri fazlasıyla aştı. Filmin gişesinin, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'nü de kapsayan 4 günlük tatilde 128 milyon dolara yaklaşması bekleniyor. 

    "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" böylece 2019'daki "Karlar Ülkesi 2"den bu yana Amerika gişesinde en yüksek açılış hasılatına imza atan animasyon filmi olmayı başardı. Filmin hasılatı, 2015 tarihli ilk "Minyonlar" filminin 7 milyon dolar gerisinde kaldı. 

    Amerika gişesinin ikinci sırasındaki "Top Gun: Maverick" bu hafta sonunda 25.5 milyon dolar hasılat elde etti. ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 564 milyon dolara ulaşan film küresel gişede ise 1 milyar 32 milyon dolara yaklaştı.

    Geçen hafta "Top Gun: Maverick"i küçük bir farkla yenerek gişenin zirvesinde yer alan "Elvis" bu hafta 19 milyon dolarlık hasılatıyla üçüncü sırada yer alıyor. Filmin gişe hasılatı geçen haftaya kıyasla %35'lik bir düşüş  yaşadı. Dördüncü sırasındaki "Jurassic World: Hakimiyet" ise %39'luk bir düşüş yaşadı ve 15.7 milyon dolar kazandı. 

    Amerika gişesinin ilk beşini, Ethan Hawke başrollü korku filmi "Siyah Telefon" tamamlıyor. Film vizyondaki ikinci hafta sonunda 12.3 milyon dolar hasılat elde etti. Bu hafta vizyona girecek olan "Thor: Love and Thunder"ın gişedeki sıralamayı nasıl değiştireceği merakla bekleniyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top