Hesabım
    2022'nin En Çok Kazanan 10 Filmi

    2022'de dünya çapında en yüksek hasılat elde eden filmler hangileri?

    Beyazperde

    2022'nin Mayıs ayında vizyona giren "Top Gun: Maverick" küresel çapta en çok kazanan filmi olma unvanını hala elinde tutsa da, 16 Aralık'ta vizyona giren "Avatar: The Way of Water" bu dengeyi her an değiştirebilir. Üstelik yılın bitmesine bu kadar kısa bir süre kalmışken!

    Tom Cruise'un 36 yıl sonra ikonik Pete "Maverick" Mitchell rolüne geri dönerek kariyerindeki en büyük açılış hasılatına ulaştığı "Top Gun: Maverick" dünya çapında 1.5 milyar dolara yakın hasılat elde etti ve 2022 yılında kazancı 1 milyar doların üstüne çıkan ilk film olarak önemli bir başarıya imza attı. Film bu önemli eşiği 31 gün gibi kısa bir sürede aştı.

    Ne var ki James Cameron imzalı "Avatar 2" yalnızca 12 günde 1 milyar doların üstünde hasılat elde ederek "Maverick"in bu başarısına gölge düşürdü. Film, vizyondaki ikinci haftasını bile doldurmadan yılın en çok kazanan 2. filmi oldu ve kazancını dört ay gibi sürede yavaş yavaş arttırarak 1 milyar doların üstüne çıkan "Jurrasic World: Dominion"ın listedeki yerini aldı.

    2022'nin sona ermesine yalnızca 3 gün kalmışken "Avatar 2"den sıralamayı değiştirecek bir atak gelir mi bilmiyoruz ancak merakla bekliyoruz... Gelin şimdi, bugün itibariyle yılın en çok kazanan filmlerine birlikte göz atalım...

    Kaynak: Box Office Mojo

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top