Hesabım
    James Cameron, Avatar Devam Filmlerini Başka Bir Yönetmene Devredebilir

    James Cameron, Avatar 4 ve Avatar 5 filmlerinin yönetmenliğini başka yönetmenlere bırakabileceğini açıkladı.

    James Cameron'ın 2009 yılında gişe rekorları kıran "Avatar" filmine, ilki bu yılın sonunda olmak üzere toplam dört tane devam filmi gelecek. "Avatar 2" yani resmi adıyla "Avatar: Suyun Yolu" (Avatar: The Way of Water) filminin çekimleri tamamlandı. Film, 16 Aralık'ta sinema salonlarında olacak. 

    Henüz resmi adı açıklanmayan "Avatar 3"ün çekimleri de ikinci filmin çekimleriyle aynı anda gerçekleşti ve tamamlandı. Henüz net bir vizyon tarihi olmasa da filmin 2024 yılının Aralık ayında seyirciyle buluşması planlanıyor. 

    Dördüncü ve beşinci filmin geleceği de resmi olarak onaylandı ancak bazı raporlar, Disney ve 20th Century Fox'un bu filmlerin yapım aşamasına onay vermeden önce, Avatar 2 ve 3'ün gişedeki durumunu görmek istediğini ortaya koymuştu. 

    Her ne kadar Avatar'ın dört devam filminin de James Cameron tarafından yönetileceği açıklanmış olsa da, Cameron son açıklamasıyla bunun gerçekleşmeme ihtimaline değindi. Empire Magazine ile gerçekleştirdiği röportajda serinin son iki filminde yönetmen koltuğunda oturmayabileceğini belirten Cameron şu ifadeleri kullandı: "Avatar filmleri her şeyi tüketiyor. Geliştirmekte olduğu heyecan verici başka şeyler de var. Sanırım zamanla, üçüncü ya da dördüncü filmden sonra, yönetmen koltuğunu güvenebileceğim başka bir yönetmene devretmeyi ve ilgilendiğim diğer şeyleri yapmayı düşüneceğim."

    Avatar 4 ve Avatar 5'i, Cameron'dan başka bir ismin yönetmesi önemli bir değişiklik olacaktır ancak şimdilik, yönetmenin yalnızca uzun süren "Avatar: Suyun Yolu" çekimlerinin getirdiği yorgunlukla böyle bir açıklama yapmış olması da mümkün. Tabii ilk devam filmleri gişede başarılı olamazsa 4. ve 5. filmlerin iptal edilmesi de gündeme gelebilir. Serinin gidişatının nasıl olacağını zamanla göreceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top