Hesabım
    Disney, Cücesiz Pamuk Prenses Fikrinden Vazgeçti

    Peter Dinklage tarafından başlatılan bir tartışma sonucunda yeni Pamuk Prenses filminde cücelerin olmayabileceği konuşulmuştu...

    Disney, 1937 tarihli klasik animasyonu "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler"i bu kez live-action olarak Rachel ZeglerGal Gadot ve Andrew Burnap gibi oyuncularla hayata geçiriyor. Oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, geçtiğimiz Ocak ayında Game of Thrones yıldızı Peter Dinklage tarafından başlatılan bir tartışmayla da gündeme oturmuştu. 

    Dinklage, katıldığı bir podcastte filmle ilgili olarak şu ifadelerde bulunmuştu: "Pamuk Prenses'i oynaması için Latin kökenli bir aktris seçmekten gurur duyduklarını görünce afalladım. Hala Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler hikayesini anlatıyorsunuz. Bir adım geri atın ve ne yaptığınıza bir bakın. Bana hiç mantıklı gelmiyor. Bir yandan ilericisiniz, fakat bir yandan hala 7 cücenin birlikte bir mağarada yaşadığı tamamen gerici bir hikaye anlatıyorsunuz, ne halt ediyorsunuz be adam?"

    Bu sözler üzerine Disney, filmin klasik Pamuk Prenses masalının bir uyarlaması olmayacağını vurgulamıştı. Stüdyodan bir sözcünün yaptığı açıklamada şu ifadeler dikkat çekmişti: "Orijinal animasyon filmindeki stereotipleri pekiştirmekten kaçınmak için bu yedi karakterle farklı bir yaklaşım izliyoruz ve cücelik topluluğunun üyelerine danışıyoruz. Film, uzun bir geliştirme sürecinden sonra prodüksiyona girerken daha fazlasını paylaşmak için sabırsızlanıyoruz."

    Disney'in filmde cüce karakterler yerine fantastik, büyülü yaratıklara yer verebileceği de gündeme gelmiş fakat bu sefer de cüce oyuncuların engellendiğine yönelik tartışmalar doğmuştu. Görünüşe göre Disney'in bu kararı rafa kalktı ve film için masaldaki alışılmış cücelerle devam etme kararı alındı. 

    Denver'da düzenlenen Fan Expo etkinliğinde konuşan Martin Klebba, filmde Huysuz karakterini canlandıracağını, hatta çekimlerini çoktan tamamladığını doğruladı. Klebba, Karayip Korsanları serisindeki Marty karakteriyle tanınmıştı.

    Tabii ki filmde Huysuz'un yer alması her şeyin klasik masaldaki gibi olacağını göstermiyor. Disney bu karakterin ve yedi cücelerin hikayesini tamamen değiştirmiş olabilir ya da filmde bu karakterler farklı bir şekilde temsil edilebilirler. Ayrıca filmde Huysuz dışındaki diğer cücelerin de yer aldığına dair bir ipucu elimizde yok.

    Ayrıca Disney'in live-action Snow White filminde cüceler dışında da değişiklikler görebiliriz. Örneğin Andrew Burnap'ın Yakışıklı Prens'i ya da Avcı'yı değil, bu film için yazılacak orijinal bir karakteri canlandıracağı açıklanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top