Hesabım
    Amber Heard, Johnny Depp'in Kazandığı Mahkeme Kararına İtiraz Etti

    Amber Heard, avukatlarının hazırladığı 43 sayfalık önerge ile kararın geri çekilmesi için mahkemeye başvuruda bulundu.

    Johnny Depp ve Amber Heard arasındaki iftira ve karalama davası sonuçlandı, fakat ikilinin arasındaki çekişme hız kesmeden devam ediyor. Birkaç hafta boyunca süren davayı Johnny Depp kazandı. Hem eski çifti hem de tanıkları dinleyen jüri üyeleri Johnny Depp'in iddialarında haklı olduğuna, Amber Heard tarafından yazılan Washington Post makalesinin Depp'i karalama amacı taşıdığına kanaat getirdiler.

    Amber Heard ve avukatları, mahkemenin bu kararına itiraz ederek, 43 sayfalık bir önerge ile kararın geri çekilmesi için başvuruda bulundular. New York Post’ta yer alan habere göre bu belgede, mahkemede Depp'in sunduğu kanıtların davayı sonlandırmak için yeterli olmadığı belirtildi.

    Johnny Depp'in iddiasının temelinde, Heard tarafından 2018 tarihinde Washington Post'a yazılan bir makale yer alıyordu. Bu makalede Depp'in adı geçmemesine rağmen Amber Heard aile içi şiddet mağduru olduğunu anlatmış ve sonrasında Johnny Depp, Fantastik Canavarlar serisindeki rolünü kaybetmişti. Heard tarafından karara itiraz için sunulan belgede, bu makalenin Depp için karalıyıcı olup olmadığına karar verilmesi için sunulan delillerin yetersizliği ve tazminat miktarının çok yüksek olduğu vurgulandı. 

    Jüri mahkeme sonucunda, Heard'ün Depp’e 15 milyon dolar tazminat ödemesine karar vermiş, ancak Heard’ün suçlamalarından birinde haklılık payı olduğunu da belirterek Depp’in de Heard’e 2 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiğine hükmetmişti. Sonuçta Heard’ün ödeyeceği tazmina miktarı 10,3 milyon dolar olarak belirlenmişti. Heard'ün avukatları, oyuncunun Depp'e ödemesine karar verilen tazminatın çok fazla olduğunu ve Heard'ün bu tazminatı ödemek için yeterli parası olmadığını aktardı.

    Dikkat çeken bir diğer iddia ise jüri üyelerinden birisinin kimlik bilgilerinde tutarsızlık olması. İtiraz için sunulan belgede 15 numaralı jüri üyesinin, mahkemeye göre 1945 doğumlu olduğu, halka açıklanan belgelerde ise 1970 doğumlu olarak göründüğüne dikkat çekildi. Heard'ün avukatları, bu tutarsızlık karşısında jürinin ve mahkemenin güvenilirliğini de sorguluyor. 

    Johnny Depp'in avukatı Ben Chew yaptığı açıklamada,karşı taraftan böyle bir itiraz beklediklerini ifade etti. Mahkeme şimdi, Heard tarafından sunulan itiraz metnini inceleyecek. İnceleme sonucunda yeni bir dava yaşanacak mı, Depp'in jüri tarafından onaylanan haklılığı düşürülecek mi gibi soruların cevapları için biraz daha beklememiz gerekiyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top