Hesabım
    2022'de Türkiye'de En Çok İzlenen 20 Film

    2022'de sinemalarda en çok hangi filmler izlendi?

    Orchestra Content

    Birkaç gün içerisinde 2022 yılını geride bırakacağız. Şimdiden önümüzdeki yıla ve heyecanla beklediğimiz filmlere odaklanmış olabiliriz. Fakat, bir an durup geriye bakmaya, 2022 yılında ülkemizde en çok hangi filmlerin izlendiğine göz atmaya davet ediyoruz sizi.

    2022 yılında, 2021'in sonlarında vizyona giren "Spider-Man: No Way Home" gişede büyük bir rüzgar estirmiş ve yıla bu filmin etkisiyle başlamıştık. Hemen 1 Ocak'ta vizyona giren "Kesişme: İyi ki Varsın Eren" filmi seyircileri sinema salonlarına çekmeye devam etti. 

    Yerli gişedeki asıl yükseliş ise Mart ayında vizyona giren "Bergen" ile oldu. Toplam izleyici sayısı 5 milyon kişinin üzerine çıkan film, tüm zamanların en çok izlenen filmleri listesinde de 8. sıraya yerleşti.

    Yerli filmlerden "Çakallarla Dans 6", "Dilberay", "Tay", "Aslan Hürkuş Kayıp Elmas"; Marvel Studios'tan "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" ve "Thor: Love and Thunder"; DC filmleri "The Batman" ve "Black Adam" yılın en çok izlenen filmlerinden oldu.

    16 Aralık'ta vizyona giren "Avatar: The Way of Water" da gişede hızla ilerliyor. Film yalnızca 13 günde yılın en çok izlenen 8. filmi oldu ve 2022 yılındaki nihai sırasının belli olması için önünde hala birkaç gün var. İşte 2022 yılının sinemalarda en çok izlenen 20 filmi...

    Kaynak: Box Office Türkiye

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top