Hesabım
    "Thor: Love and Thunder" 300 Milyon Dolarlık Açılış Hedefini Tutturabilecek mi?

    Filmin, 2022'nin en iyi ikinci küresel gişe açılış hasılatına imza atacağı tahmin ediliyor.

    "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"tan sonra 2022'nin ikinci büyük Marvel filmi olan "Thor: Love and Thunder" bu hafta sonu itibariyle tüm dünyada seyircilerle buluşacak. Filmin 4 bin 300 kopyayla gösterime girdiği Amerika'da 140 - 160 milyon dolar açılış hasılatı elde etmesi bekleniyor. Sektörel tahmin raporlarına göre, Love and Thunder'ın dünya çapındaki açılış hasılatı ise 300 milyon dolar olacak. Peki film bu beklentileri karşılayabilecek mi?

    Filmle ilgili ilk yorumların çok olumlu olduğu söylenemez. Genel olarak iyi karşılanmış olsa da, Taika Waititi'nin yönettiği ilk Thor filmi olan "Thor: Ragnarok"un yarattığı coşkuya ve aldığı olumlu eleştirilere kıyasla, Love and Thunder oldukça sönük bir tepki alıyor. 

    Bu durumun filmin ön satışlarını etkilediği açık bir şekilde ortada. Amerika gişesine baktığımızda, Doktor Strange 2'ye kıyasla Love and Thunder'ın biletlerinin ön satış oranı %40 daha düşük. Doktor Strange vizyona girmeden bir hafta öncesinde, yaklaşık 50 milyon dolarlık bilet satılmış, filmin açılış gününde ise hasılatı 85 milyon dolara yükselmişti. İlk hafta sonunu 187 milyon dolarla kapatan film, vizyon yolculuğunu dünya çapında kazandığı 950 milyon doların üstünde gişe hasılatıyla tamamlayacak. 

    Doktor Strange 2'nin gişe başarısında, gişe rekorları kıran "Spider-Man: No Way Home"un etkisi göz ardı edilmemeli. Film, ilk Doktor Strange filminden ziyade, Spider-Man'in devamı niteliğindeydi ve izleyicilerin çoğu Spider-Man'de adım attığımız çoklu evrenin daha da genişlemesini görmek, tıpkı Spider-Man'de olduğu gibi sürpriz karakterlerle karşılaşmak için salonlara akın ettiler. 

    Taika Waititi, Love and Thunder'ın Marvel'ın 4. fazından ayrı bir noktada olduğunu ve filmin çoklu evrenlerle bir alakası olmadığını belirtti. Marvel hayranları, birbiriyle bir şekilde bağlantılanan kahraman hikayelerini izlemeye daha eğilimliler, bu durumda yeni Thor filmi, Doktor Strange devam filmi kadar ilgi görmeyebilir.

    Sadık Marvel kitlesinin büyük kısmını filmi izlemek için salonlarda olacaktır ancak bu durum Thor'un beklenen büyük açılışı gerçekleştirebilemesine yetecek mi, hep beraber bekleyip göreceğiz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top