Hesabım
    Emmy 2022: Sürprizler & Hayal Kırıklıkları

    74. Emmy Ödülleri için adaylıklar açıklandı. Peki ya Emmy'nin es geçtikleri ve güzel sürprizleri..

    2022 Emmy Ödülleri için adaylıklar açıklandı. Bu yıl adaylıkların en öne çıkan detayı, üç dizinin 20'nin üzerinde adaylık alarak, ödüllere damga vuracak olmasının şimdiden belli olması. HBO dizisi “Succession”, 2022'nin Emmy'ye en çok aday gösterilen dizisi oldu ve en iyi drama da dahil olmak üzere 25 adaylık kazandı. Apple+ komedisi “Ted Lasso” ve HBOMAX'in mini dizisi “The White Lotus” da 20'şer adaylık alarak rekorlara adını yazdırdı.

    Peki ya 74. Emmy'nin görmezden geldikleri ve diğer güzel sürprizleri neler oldu?

    SÜRPRİZLER

    Rhea Seehorn - Better Call Saul

    Şimdiye kadar herhangi bir adaylık almamış Seehorn'un en azından sonunda farkedilmiş olması hayranları mutlu ederken, bu adaylığın dizinin final sezonunun ilk yarısını içermesi Seehorn'u Anna Gunn benzeri bir kader beklediğini de işaret ediyor.

    Himesh Patel - Station Eleven

    Geride bıraktığımız yılın en dokunaklı dizilerinden biri olan Station Eleven'ın her ne kadar birkaç adaylık alması sevindirici olsa da, Himesh Patel'in adaylığı, Andrew Garfield, Oscar Isaac ve Michael Keaton gibi isimlerin yanında kesinlikle büyük bir sürpriz.

    Quinta Brunson ve Abbott Elementary

    Emmy'nin hala ulusal kanalları desteklemek istediğinin bir göstergesi olarak kabul edilebilecek bu adaylıklar da bu yılın sürprizlerinden. Ancak toplamda yedi adaylık, sanki biraz büyük bir destek.

    Sydney Sweeney'nin Çifte Adaylığı

    Hem Euphoria hem de White Lotus'daki rolleriyle iki adaylık birden alan Sydney Sweeney, yüzü en çok gülenlerden olsa gerek.

    Squid Game

    Geçtiğimiz yılın en çok izlenen, beğenilen ve konuşulan dizilerinden Squid Game'in adaylık alması, elbette beklenen bir olaydı. Ancak aralarında başrol oyuncusu Lee Jung-jae başta olmak üzere, beş farklı oyunculuk adayı ve toplamda 14 adaylık, İngilizce olmayan bir dizi için Netflix'in bile umduğunun çok ötesinde olabilir.

    Melanie Lynskey - Yellowjackets

    Aslında burada sürpriz olan Melanie Lynskey'in Yellowjackets'taki rolüyle aday olması değil. Heavenly Creatures'da onu Kate Winslet ile izlediğimizden beri muhteşem işler çıkaran bir isme ilk adaylığın neden bu kadar geç geldiği. 

    Hayal Kırıklıkları

    Station Eleven

    Geçtiğimiz yılın en iyi mini dizilerinden biri olan Station Eleven'ın oyunculuk, yönetmenlik ve senaryo dallarında adaylık almasına rağmen En İyi Mini Dizi kategorisinde aday olmaması büyük hayal kırıklığı.

    This Is Us

    Dört büyüklerden sayılan NBC draması This is Us, geçtiğimiz yıllarda aldığı adaylık ve ödüllerle ulusal kanallar adına umut vericiydi ancak final sezonunu aynı adaylıklarla taçlandıramadı.

    Selena Gomez - Only Murders in the Building

    Steve Martin ve Martin Short gibi iki isimle kamera karşısına geçen Selena Gomez, kuşak farkından iyi faydalanan oyunculuğuna rağmen, diğer iki isim aday olurken maalesef kadın kategorisinden sıyrılıp aday olamadı.

    Sarah Goldberg - Barry

    Söz konusu Emmy seçmenleri olunca, genellikle diziniz iyi gittiği takdirde ilk sezonda aday olmuşsanız; sonraki sezonlarda da adaylığınıza kesin gözüyle bakılır, ancak bu kez öyle olmadı.

    AtlantaBetter Things, Reservation Dogs

    Atlanta Donald Glover oyunculuk adaylığı dahil olmak üzere üç dalda aday olsa da, en iyi komedi dizisi dalında aday olamadı. Oyunculuk dalında da Glover'ın yerine öne çıkan isim aslında Brian Tyree Henry'di. Better Things önceki sezonlarında Emmy'nin sevdiği yapımlardan biriydi ancak final sezonunda göz ardı edildi. Aynı şekilde Reservation Dogs da Emmy için yeterince parlayamayanlardan.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top