Hesabım
    "Top Gun: Maverick"in Gişe Başarısının Arkasında "Venom" mu Var?

    Sony yöneticileri, "Top Gun: Maverick"in gişe başarısı için "Venom"a teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi!

    Sony yöneticileri, "Venom: Let There Be Carnage" ve Sony tarafından yayınlanan diğer filmlerin "Top Gun: Maverick"in gişe başarısı için takdir hak ettiğini düşünüyor. İlk olarak Mayıs 2020'de vizyona girmesi planlanan "Top Gun: Maverick", COVID-19 pandemisi nedeniyle birçok kez ertelendi. Sonunda 27 Mayıs'ta sinema salonlarındaki yerini aldı ve o zamandan beri gişe rekorları kıran bir hit oldu.

    "Top Gun: Maverick", Tom Cruise'un kariyerinin en yüksek hasılat yapan filmi ve 2022'nin en yüksek hasılat yapan filmi oldu. Ayrıca "Titanik"in orijinal gişe hasılatını geçerek Paramount Pictures'ın tüm zamanların en başarılı filmi oldu. Top Gun 2, bugüne kadar dünya çapında 1.22 milyar dolar kazandı.

    Bundan bir yıl önce, seyircilerin sinemalara dönüp dönmeyeceğinin belirsiz olduğunu göz önüne alırsak bu inanılmaz bir başarı hikayesi. 2021 yılı, vizyon filmleri için bir test alanı ve sinema salonu deneyimini canlı tutma girişimiydi. Ekim'de "Venom: Let There Be Carnage", Kasım'da "Ghostbusters: Afterlife" ve Aralık'ta "Spider-Man: No Way Home" ile yılın son 3 ayında ABD'de ve dünya çapındaki birçok pazarda gişenin lideri olan Sony Pictures, 2021'in sürpriz kazananlarından biri oldu.

    "Spider-Man: No Way Home"un inanılmaz gişe rekoruna ve tüm övgülere rağmen, Sony yöneticileri Paramount'un "Top Gun: Maverick"inin gişe başarısı için daha fazla övgüyü hak ettiklerini düşünüyorlar. Vulture ile konuşan Sony başkanları Sanford Panitch ile Josh Greenstein, Ekim'de "Venom 2"yi vizyona sokarak büyük bir kumar oynadıklarını, devamındaki filmlerle bu oyunu sürdürdüklerini belirttiler ve "Şu anda Top Gun: Maverick hakkında çok fazla haber var. 'Sinema sektörü ger döndü!' deniyor. Tuhaf bir şekilde, Top Gun'ın bizim atılımımızdan faydalandığını söyleyebiliriz. Venom, Top Gun'ın böyle yükselmesine izin veren hikayenin başlangıcıdır. Bu işler bir gecede olmaz." ifadelerinde bulundular. 

    Sony Pictures'ın 2021 başarısı göz ardı edilemez, ancak "Top Gun: Maverick" için Sony'nin takdir hak ettiğini söylemek biraz zor. Tom Cruise liderliğindeki film, çok farklı bir pazarda faaliyet gösteriyor ve bir klasiğin devam filmi olmasıyla her yaştan izleyiciyi salonlara çekiyor. Diğer yandan Sony, endüstrinin buna şiddetle ihtiyaç duyduğu bir zamanda gişede sıçrama yapmasına kesinlikle yardımcı oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top