Hesabım
    Neil Gaiman İmzalı "Mezarlık Kitabı" Sinemaya Uyarlanıyor

    "The Graveyard Book"un uzun yıllardır ilerleyemeyen yapım süreci, filmin Disney'e geçmesiyle hız kazandı.

    Neil Gaiman'ın ödüllü çocuk romanı "Mezarlık Kitabı" (The Graveyard Book) Disney tarafından sinemaya uyarlanıyor. Gaiman'ın Ruyard Kipling imzalı "Orman Çocuğu" kitabından esinlenerek kaleme aldığı hikaye, mezarlıkta yaşayan ve bütün çevresi ölülerden oluşan Bod adındaki bir çocuğu takip ediyor. 

    Deadline'ın haberine göre, filmi "Finding Neverland", "Stranger than Fiction", "Quantum of Solace" ve "Dünya Savaşı Z" gibi filmleri yöneten Marc Forster yönetecek. Filmin yapımcılığını ise Forster'ın yapımcı ortağı Renee Wolfe üstlenecek. 

    Filmin yeni senaryosunu kaleme alacak olan David Magee, daha önce "Mary Poppins Returns" filminin de senaryosunu kaleme almıştı. Magee ayrıca Disney'in gelecek projelerinden biri olan "The Little Mermaid" ve Netflix'in yakında izleyeceğimiz fantastik filmi "The School for Good and Evil"in de senaryolarını yazdı.

    "Mezarlık Kitabı"nı sinemaya uyarlama çalışmaları yıllardır sürüyordu. Film ilk olarak Neil Jordan tarafından Miramax için hazırlandı. Daha sonra proje, yönetmenliğini Henry Selick'in üstlenmesi amacıyla Disney tarafından alındı. Selick, 2009'da, bir başka Neil Gaiman uyarlaması olan "Coraline"i yönetmişti. Projenin bu versiyonu da iptal olunca Rowan Joffe tarafından yazılacak uyarlama senaryoyu yönetmesi için Ron Howard'ın adı gündeme geldi ancak proje bu haliyle de ilerleyemedi. 

    Şimdi Marc Forster'a teslim edilen proje vizyona girecek mi yoksa Disney'in son zamanlardaki diğer çocuk edebiyatı uyarlamaları gibi doğrudan Disney+'ta mı yayınlanacak henüz bilinmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top