Hesabım
    Jordan Peele'ın Yeni Korku Filmi "Hayır" Amerika Gişesinde Zirveye Yerleşti

    44 milyon dolar açılış hasılatına imza atan film ABD box office listesine ilk sıradan giriş yaptı.

    "Get Out" (Kapan) ve "Us" (Biz) gibi korku filmleriyle tanınan Jordan Peele'ın son filmi "Nope" (Hayır) açılış hafta sonunda 44 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek Amerika gişesinin zirvesine yerleşti. Ülke genelinde 3 bin 785 salonda gösterime giren bilim kurgu ve korku filmi, 2019'da 71 milyon dolar ile açılış yapan "Us" filmin gerisinde ancak yine de sağlam bir başlangıç yaptı. 

    Film, Jordan Peele ile "Get Out" filminde rol alan, Oscar ödüllü Daniel Kaluuya'yı yeniden bir araya getiriyor. Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Keke PalmerSteven YeunMichael WincottBrandon Perea yer alıyor.  "Nope" ülkemizde 12 Ağustos'ta vizyona girecek.

    Geçtiğimiz haftaların gişe lideri "Thor: Love and Thunder", bu hafta gişede 22 milyon dolar kazanarak ikinci sıraya düştü. Filmin Kuzey Amerika gişesindeki toplam kazancı 276 milyon dolara ulaştı. Birçok ülkede halen gişenin yıldızı olan son Marvel filminin dünya çapındaki hasılatı ise 600 milyon dolara yaklaştı.

    "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" gişede Thor'un ardından geliyor. Film vizyondaki dördüncü hafta sonunda 17.7 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Amerika gişesinin dördüncü sırasında ise bir gizem ve gerilim filmi var. Daisy Edgar-Jones başrollü "Where the Crawdads Sing" (Kya'nın Şarkı Söylediği Yer), geçen hafta 17 milyon dolar ile açılış yapmıştı. Film bu hafta sonunda da 10.3 milyon dolar kazandı.

    Gişedeki başarısı hız kesmeden devam eden "Top Gun: Maverick" ise vizyona gireli 2 ay olmasına rağmen halen gişenin ilk beşinde yer alıyor. Bu hafta sonu 10 milyon dolar hasılat elde eden film, toplamda 636 milyon dolar gişe kazancına ulaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top