Hesabım
    "DC Süper Evciller Takımı" ABD Gişesinin Lideri Oldu

    Animasyon film 22 milyon dolarlık açılış hasılatı ile gişenin zirvesine yerleşti.

    DC süper kahramanlarının hayvanlarının başrolde olduğu animasyon filmi "DC Süper Evciller Takımı" ABD gişesine ilk sıradan giriş yaptı. Film ilk hafta sonunda 23 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

    Bu açılış hasılatı "DC Süper Evciller Takımı"nın gişenin zirvesine yerleşmesi için yeterli olsa da film yakın zamanda ziyona giren diğer animasyonlara göre oldukça gerilerde. Pixar'ın "Işıkyılı" filmi 50.2 milyon dolar, Universal'ın "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" filmi ise 107 milyon dolar açılış hasılatı elde etmişti.

    Geçen haftanın gişe lideri olan korku filmi "Nope" (Hayır) bu hafta 18.5 milyon dolar kazandı ve Amerika gişesinin ikinci sırasına geriledi. Filmin toplam hasılatı 80 milyon doları aştı. Üçüncü sıradaki Marvel filmi "Thor: Love and Thunder" bu hafta sonu 13.1 milyon dolar kazandı. Filmin Kuzey Amerika gişesindeki toplam hasılatı ise 301.5 milyon dolar. 

    Toplamda 320.4 milyon dolar hasılat elde ederek pandemi döneminin en çok kazanan animasyon filmi olan "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" vizyondaki beşinci haftasında 10.9 milyon dolar kazandı ve gişenin dördüncü sırasına geriledi. 

    Amerika gişesinin ilk beşini kapatan film ise yine "Top Gun: Maverick" oldu. Film vizyondaki 10. haftasını geride bırakmasına rağmen izleyicileri sinema salonlarına çekmeye devam ediyor. Dünya çapında 1 milyar doları aşan hasılatıyla yılın en çok kazanan filmi olan "Top Gun: Maverick", bu hafta sonunda 8.2 milyon dolar hasılat elde etti. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top