Hesabım
    Warner Bros. "Batgirl" Filmini Rafa Kaldırıyor!

    Warner Bros. çekimleri aylar önce tamamlanan filmi yayınlamama kararı aldı.

    Warner Bros. Pictures, endüstride şok etkisi yaratan bir hamleyle, yapımı 90 milyon dolara mal olan "Batgirl" filminin planlanan tüm gösterimlerini iptal etti. Geçtiğimiz aylarda, aslında HBO Max için çekilen filmin sinema salonlarında da gösterime girmesinin planlandığı duyulmuştu ancak sondurumda film ne vizyona girecek ne de HBO Max'te yayınlanacak. 

    Batgirl / Barbara Gordon karakterine Leslie Grace'in hayat verdiği filmde, Gotham Polis Komiseri James Gordon rolünde J.K. Simmons, filmin kötü karakteri olan Firefly rolünde Brendan Fraser rol aldı. Ayırca Michael Keaton, yıllar sonra yeniden Batman kostümüyle izleyici karşısına çıkacaktı. Çekimleri aylar önce tamamlanan filmin yönetmenliğini Adil El Arbi ve Bilall Fallah üstlenmişti. 

    Haberi ilk duyuran NY Post'a göre, filmin test gösterimleri olumsuz yorumlar aldı ve stüdyo bu nedenle filmi iptal etti. Ancak Deadline'daki rapora göre gösterimler filmin iptalini getirecek kadar kötü sonuçlara yol açmadı. İlk raporlar ayrıca, kararın tamamen stüdyonun DC filmlerinin gişe rekorları kıran bir ölçekte olma arzusundan kaynaklandığını ve "Batgirl"ün doğrudan HBO Max filmi olarak bütçelendiğini öne sürdü. Ancak, Variety'nin çeşitli kaynaklardan doğruladığına göre filmin iptal sebebi vergi indirimi. 

    "Batgirl", Warner Bros.'un yeni CEO'su David Zaslav'dan önceki dönemde onaylanmış ve çekimlerine başlanmıştı. Zaslav başa geldiğinden beri HBO Max'e odaklanmak yerine filmlerin sinema gösterimlerine öncelik vereceğini duyurdu. "Batgirl"ü sinema gösterimine hazırlamak için gerekli olan ek çekimler, post prodüksiyon süreci ve tanıtım kampanyası ise şu anda kemer sıkma politikasında olan şirkette maliyeti iki katına çıkarabilirdi. 

    Film yine de HBO Max'te yayınlanabilirdi ama kaynaklara göre Warner Bros, "Batgirl" ve "Scoob!" devam filmi "Scoob! Holiday Haunt" filmlerini iptal ederek vergi indirimi alacak. Böylece maliyetleri karşılayacaklar ama filmleri herhangi bir yerde yayınlayamayacaklar. 

    Warner Bros Discovery konuyla ilgili yayınlandığı bildiride, filmin iptal edilmesinin nedeni DC evreni ve HBO Max ile ilgili stratejinin değişmesi olarak açıklandı. Bildiride ayrıca "Leslie Grace inanılmaz yetenekli bir oyuncu ve bu karar performansının bir yansıması değil. 'Batgirl' ve 'Scoob! Holiday Haunt'un yönetmenlerine ve oyuncularına inanılmaz minnettarız ve yakın gelecekte herkesle tekrar işbirliği yapmayı umuyoruz." ifadeleri yer aldı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top