Hesabım
    HBO Max Kapanıyor!

    Warner Bros, HBO Max ve Discovery+'ı yeni bir platformda birleştirecek...

    "Batgirl" filminin iptalinin ardından gözler ciddi bir şekilde strateji değişikliği yapan Warner Bros. Discovery'e ve şirketin çeyrek dönem kazançlarını açıkladığı toplantıya çevrildi. 

    Şirketin yeni CEO'su David Zaslav'ın toplantıda yaptığı en büyük duyuru, HBO MAx ve Discovery+ platformlarının tek bir çatı altında birleştirileceği oldu. Adına henüz karar verilmeyen yeni platform, önce 2023 yazında Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyete geçecek. 2024 yılından itibaren ise diğer pazarlara açılmaya başlayacak. 

    HBO Max'in hali hazırda yayında olduğu ülkeler, yeni platforma da öncelikli olarak erişecekler. Yani Latin Amerika 2023 yılının sonlarında, Kuzey Avrupa ülkeleri 2024 başlarında, HBO Max'in faaliyet gösterdiği az sayıdaki Asya ülkesi 2024 ortalarında, yeni pazarlar ise ancak 2024'ün sonlarında yeni platformdan yararlanmaya başlayabilecekler.  

    Şirket, 2025 yılına kadar bünyesine 40 milyondan fazla abone ekleyerek, toplam abone sayısını yaklaşık 130 milyona çıkarmayı bekliyor. Bu yıl Haziran sonunda HBO Max'in 92.1 milyon abonesi vardı. Zaslav ayırca HBO Max için 2022 ve 2023'te daha fazla yatırıp yapılacağını, son iki yılın aksine kalitenin ön plana çıkaralacağını vurguladı. Ayrıca Zaslav'ın görece geldiği günden beri vurguladığı gibi, Warner Bros.'un vizyon filmlerini aynı anda ya da çok kısa süre içerisinde HBO Max'te yayınlama stratejisinden de vazgeçiliyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top