Hesabım
    Seslendirme Sanatçısı Sungun Babacan Hayatını Kaybetti

    Hollywood yıldızlarının meşhur sesi aramızdan ayrıldı

    Ülkemizin en ünlü seslendirme sanatçılarından olan, kariyerinde sunuculuk, oyunculuk ve seslendirme yönetmenliği de olan Sungun Babacan hayatını kaybetti. Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise ve Mel Gibson başta olmak üzere birçok Hollywood yıldızının seslendirmesini yapan Babacan, 63 yaşında aramızdan ayrıldı.

    Babacan'ın vefat haberini ilk olarak Oyuncular Sendikası duyurdu. Paylaşılan duyuruda şu ifadelere yer verildi; "Seslendirme mesleğinin efsane isimlerinden, değerli ustamız ve üyemiz Sungun Babacan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesi başta olmak üzere tüm sevenlerinin ve seslendirme camiamızın başı sağ olsun."

    Sungun Babacan, Hacettepe Üniversitesi'ndeki lisans eğitimini tamamladıktan sonra TRT kadrosunda dahil oldu. TRT'de radyo programcılığı ve yarışma sunuculuğu yapan Babacan, ilk çıkışını uzun süre sürdürdüğü Cumartesiden Cumartesiye adlı programdaki çalışmasıyla gerçekleştirdi. Radyodan TV'ye geçişte önemli rol oynayan sanatçı daha sonra seslendirme kariyerine ağırlık verdi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top