Hesabım
    Peter Jackson, Yüzüklerin Efendisi'ni Unutmak İçin Hipnoz Yaptırmak İstemiş

    Usta yönetmen, üçlemesini neden unutmak istediğini açıkladı...

    Yüzüklerin Efendisi serisinin yönetmeni Peter Jackson, geçtiğimiz günlerde The Hollywood Reporter'ın podcastine konuk oldu. Jackson'ın Oscar ödüllü filmlerindeki tüm çalışmalarını unutmak için hipnoz kullanmayı "cidden düşündüğünü" dile getirmesi herkesi şaşırttı. Ancak usta yönetmenin bu isteiğinin arkasında iyi bir neden var. Jackson, filmleri sıradan bir hayran gibi izleyemediği ve bozulmamış, komple bir film deneyimi yaşayamadığı için üzgün.

    "Yüzüklerin Efendisi filmlerini yaptığımızda, onları hiçbir zaman aniden ortaya çıkan bir film olarak göremeyecek şanssız bir insan olduğumu hissettim" diyen Jackson, "filmler gösterime girdiğinde, ben beş -altı yıldır onların içine gömülmüş haldeydim. Onları herkes gibi görememek benim için çok büyük bir kayıptı. Aslında filmleri ve son altı ya da yedi yılda yaptığım işleri unutturmak için beni hipnotize etmesi için bir hipnoterapiye gitmeyi ciddi ciddi düşündüm, böylece oturup onlardan zevk alabilirdim. Bu fikrin peşinden sonuna kadar gitmedim, ancak [İngiliz mentalist] Derren Brown ile bunun hakkında konuştum ve o da yapabileceğini düşündü." ifadelerinde bulundu.

    Brown'ın bariz iyimserliğine rağmen, Jackson'ın üçlemesinin her detayını mükemmelleştirmek için saplantılı bir şekilde harcadığı tüm yıllar göz önüne alındığında, böyle bir çabanın işe yaraması pek olası görünmüyor. Ancak Peter Jackson, Amazon'un "Lord of the Rings: The Rings of Power" dizisinin tadını herhangi bir hipnoterapi olmadan çıkarabileceğini ve tam da bu nedenle izlemeyi sabırsızlıkla beklediğini ekledi. Jackson daha önce, Amazon Studios'un kendisinden diziye dahil olmasını istediğini fakat daha sonra senaryo göndermeyip aramadıklarını söylemişti. 

    "Lord of the Rings: The Rings of Power", İkinci Çağ'da Karanlık Lord Sauron'un Orta Dünya'ya kötülüğü yaymasına izin veren orijinal Güç Yüzüklerinin dövülmesini anlatacak. Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesindeki olaylardan binlerce yıl öncesinde geçen dizi 2 Eylül'de Amazon Prime Video'da!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top