Hesabım
    "Minyonlar 2" ve "Jurassic World: Hakimiyet" Universal'ı Zirveye Taşıdı

    Universal Pictures, pandemi döneminde 3 milyar doların üstünde hasılat elde eden ilk stüdyo oldu.

    Universal Pictures, 2022 yılının şimdiye kadar geçen kısmında, küresel gişede toplamda 3 milyar dolar sınırını aştığını duyurdu. Universal böylece, COVID 19 pademisinin başladığı 2019 yılından bu yana  3 milyar doların üstünde kazanç elde eden ilk film stüdyosu oldu. 

    Sony'nin, 2021'in son ayında vizyona giren ve pandemi döneminde 1 milyar dolar sınırını aşan ilk film olan "Spider-Man: No Way Home" filmi ile Paramount Pictures'ın Spider-Man'in başarısını takip ederek bir milyar dolar sınırını aşan ve 2022'nin en çok izlenen filmi olan "Top Gun: Maverick"i düşündüğümüzde Universal'ın başarısı şaşırtıcı bir noktada duruyor. 

    Stüdyonun bu yıl vizyona giren en önemli filmlerinden biri, Jurassic efsanesini sona erdiren "Jurassic World: Dominion" filmiydi. Jurassic World üçlemesini noktalayan ve efsaneyi başlatan "Jurassic Park" filminin ikonik karakterlerini geri getiren film, tüm dünyada 974.5 milyon dolar hasılat elde etti. Dolayısıyla Universal'ın başarısındaki en etkili film oldu. 

    "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi" de küresel gişede 790.4 milyon dolar kazanarak stüdyonun 3 milyar dolar sınırını aşmasına yardımcı oldu. Son yılların en çok izlenen animasyon filmi olan "Minyonlar 2" başarılı vizyon yolculuğuna devam ediyor. 

    Universal aynı zamanda Jordan Peele'nin son filmi "Hayır"ın gişe başarısından da faydalandı. Film, hem Peele hayranlarını hem de genel korku meraklılarını sinemalara çekti ve Universal'a diğer stüdyolara kıyasla ekstra avantaj sağladı. 

    "Top Gun: Maverick" ve Marvel filmleri gibi hitlere kıyasla Universal filmlerini düşündüğümüzde ortaya çıkan sonuç şaşırtıcı ama Universal'ın bu başarısı, bir kez daha, Minyonları asla küçümsemememiz gerektiğini hatırlatıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top