Hesabım
    Sigourney Weaver ve Elizabeth Banks "Call Jane" Fragmanında Kürtaj Hakkı İçin Savaşıyor

    Film, 1960'lı yıllarda kürtaj hakkı için mücadele eden bir grup kadınların hikayesini anlatıyor.

    Roadside Attractions, Sigourney Weaver ve Elizabeth Banks'in başrollerini paylaştığı dram filmi "Call Jane"den ilk fragmanı yayınladı. Gerçek olaylara dayanan film, 1960'ların sonlarında kürtaj ihtiyacı olan diğer kadınlar için bir destek sistemi oluşturan bir grup kadın etrafında dönüyor. Tavırları tartışmalara yol açan kadınların bu hareketi, aynı zamanda kadın düşmanı yasalara rağmen harekete geçen diğer grupların oluşumuna da ilham verdi.

    Fragman, "Call Jane"in Sundance ve Berlin gibi son derece seçkin film festivallerinin seçiminde yer aldığını vurguluyor. Aynı zamanda, birçok kadının hamileliği sonlandırma konusunda hiçbir desteğinin olmadığı gerçeğinin altını çizecek olan hikayeye derinlemesine bir bakış sağlıyor.

    Film, kürtaj yasaları ve tartışmalarının tamamen yeni bir konu olmadığının altını çiziyor ve güncel açıdan da kritik bir zamana denk geliyor. Filmin prömiyerin zamanlaması da tesadüfen seçilmedi: "Call Jane", ödül sezonu döneminde çıkıyor ve bu da insanlara film hakkında daha uzun süre konuşma şansı verecek.

    "Call Jane", tarih boyunca kadınlara ne kadar kötü davranıldığını ortaya koymaktan çekinmeyen bir yönetmen olan Akademi Ödülü adayı Phyllis Nagy tarafından yönetiliyor. Oyuncu kadrosunda Weaver ve Banks'in yanı sıra Chris Messina, Wunmi Mosaku, Kate Mara, Cory Michael Smith, Grace Edwards ve John Magaro yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top