Hesabım
    Yeşilçam Emektarı Rıza Pekkutsal Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Dün yaşamını yitiren Rıza Pekkutsal'ın cenazesi toprağa verildi.

    Yeşilçam’ın emektar isimlerinden Rıza Pekkutsal, dün İzmir'in Buca ilçesinde hayatını kaybetti. 87 yaşındaki çok yönlü oyuncu, en çok Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı "Yedi Bela Hüsnü", "Korkusuz Korkak" gibi filmlerle tanınıyordu. Pekkutsal'ın cenazesi, İzmir İl Kültür Turizm Müdürü Murat Karaçanta'nın da katıldığı cenaze töreni sonrasında Buca Eski Mezarlığı'na defnedildi.

    1935 yılında İzmir'de dünyaya gelen Rıza Pekkutsal'ın sanat hayatı da Buca'da başlamıştı. Buca Halkevi'nin ardından İzmir Özel Tiyatrosu'nda eğitim gören Pekkutsal'ın sinema hayatı yönetmen ve yapımcı Hulki Saner ile tanışmasıyla başladı. Pekkutsal, 1966 yılında ilk olarak "Cibali Karakolu" filminde rol alarak başladığı Yeşilçam macerasında oyunculuğun yanı sıra birçok filmde seslendirme sanatçısı olarak da görev aldı.  

    Pekkutsal oyunculuğu yalnızca beyaz perdede sürdürmedi. Aynı zamanda Muaamer Karaca tiyatrosunda da rol aldı. Çok yönlü bir sanatçı olan Pekkutsal, ayrıca müzik sektörü ile de ilgilendi ve yaklaış 20 plağa imza attı. 1980'lerde Kemal Sunal'ın başrolünü üstlendiği fimlerdeki rolleriyle iz bırakan usta oyuncu, 1994 yılında "Kaygısızlar" disiziyle televizyon dünyasına da adım atmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top