Hesabım
    Cate Blanchett Başrollü "Tár"dan Altyazılı İlk Fragman

    Todd Field tarafından yazılıp yönetilen film orkestra şefi Lydia Tár'ın hikayesini anlatıyor.

    Cate Blanchett başrollü "Tár" filmininden yayınlanan ilk fragman, orkestra performansı dünyasının tüm çarpıcılığını göz önüne seriyor. Todd Field'ın 2006 tarihli, 3 dalda Oscar adayı son filmi "Little Children"dan (Tutku Oyunları) sonra merakla beklenen yeni filmi, dünya çapında sanatının en iyilerinden biri olarak kabul edilen ve büyük bir Alman müzik orkestrasının ilk kadın şefi olmayı başaran Lydia Tár'ın hayat hikayesini konu ediyor.

    "Tár"da Blanchett'a; Nina Hoss, Noémie Merlant, Sophie Kauer, Julian GloverMark Strong ve Allan Corduner gibi isimler eşlik ediyor. Senaryoyu da kaleme alan Todd Field, Alexandra Milchan ve Scott Lambert ile birlikte filmin yapımcılığını da üstleniyor. 

    Müziğin merkezde olduğu bir filmin en önemli öğelerinden biri hiç kuşkusuz müzik. Todd Field bu iş için uygun isimle çalıştı ve filmin müziklerini, 2019 tarihli "Joker" filminin müzikleriyle Oscar, Altın Küre ve BAFTA kazanan ilk kadın besteci olma unvanını taşıyan Hildur Guðnadóttir'e emanet etti. 

    31 Ağustos'ta başlayacakolan Venedik Film Festivali'nin seçkisinde yer alan "Tár", şimdiden önümüzdeki ödül sezonunun gözde filmlerinden birisi olacak gibi duruyor. Film, Amerika'da 7 Ekim'de vizyona girecek. Diğer ülkelerdeki vizyon tarihinin ise 2023 yılının başları olacağı tahmin ediliyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top