Hesabım
    Son 10 Yılın En İyi 20 Korku Filmi

    Jordan Peele imzalı "Hayır"ın vizyona girmesinden ilham alarak son yılların en iyi korku filmlerini derledik...

    Son yıllarda yükselişte olan korku filmleri, türün sınırlarını esneterek ve farklı eğilimlere bürünerek çeşitlendi. Böylece korku türüne ilgi duymayan izleyicilerin bile ilgisini çekebilecek filmler birbiri ardına yayınlanırken, gerçek korku hayranlarının önüne sayısız film serildi. 

    Korku, her zaman ilgi gören türlerden biriydi ancak özellikle son yılda türün tam anlamıyla parladığını söyleyebiliriz. 2013'teki "Korku Seansı", acımasız eski tarz korkuları gişe rekorları kıran bir iş haline getirirken, 2014 yılı "Under the Skin", "Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız" ve "Karabasan" gibi beklenmedik sürprizlerle bu yeni kabusun başlangıcının gerçekten şekillenmesine tanıklık etti. 2010'lu yılların korkusu bu olacaktı: Görünmeyen bir güç, mahrem keder ve kişisel hikaye anlatımının şaşırtıcı sınırlarına yayılırken, yapımlar temel bütçelere geri döndü. 

    2017'de vizyona giren "It" tüm zamanların en çok kazanan korku filmi oldu, "Kapan" En İyi Film de dahil olmak üzere dört dalda Oscar'a adaya gösterildi ve En İyi Orijinal Senaryo Oscar'ını kazandı, "Ölüm Günün Kutlu Olsun" beklenmedik bir hite dönüştü. Devamındaki beş yılda da "Ayin", "Ritüel", "Sessiz Bir Yer" gibi pek çok film seyircilerin beğenisini topladı...

    Biz de, bu dönemde korku denince akla gelen isimlerden biri olan Jordan Peele imzalı "Hayır"ın vizyona girmesinden ilham alarak, son on yılın en iyi korku filmlerine birlikte göz atalım istedik.

    İşte son 10 yılın en iyi 20 korku filmi...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top