Hesabım
    "Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence" Sinemalarda!

    Animasyon ve komedi filmi "Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence" seyircileri bekliyor!

    Yedirenk İletişim tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ve TRT ortaklığı ile yapımı gerçekleştirilen "Karagöz: Yar Bana Bir Eğlence" filmi bugün sinema salonlarındaki yerini aldı.

    Yüzyıllardır izleyiciyi güldürürken düşündüren Karagöz ve Hacivat, biraz da zamanın ruhunu göz önünde bulundurup gelişen ve zenginleşen görsel teknolojinin gücünü arkasına alarak, seyircinin karşısına çıkıyor. 3.5 yılda tamamlanan ve ilk defa bir animasyonla beyaz perdeye aktarılacak olan filmin yapımcılığını Bilal Arıoğlu ve İsrafil Kuralay, yönetmenliğini ise Murat Karahüseyinoğlu üstleniyor.

    Karagöz ve Hacivat dışında, 80 civarında animasyon karakterin kullanıldığı filmin seslendirme kadrosunda usta isimler yer alıyor. Karagöz’ü Yetkin Dikinciler, Hacivat’ı ise Altan Erkekli’nin seslendirdiği filmde; Karagöz’ün eşini Nilgün Kasapbaşoğlu, Mestan’ı Mazlum Kiper, Tuzsuz Deli Bekir’i Selçuk Kıpçak, Cazu Kızı’nı Zeynep Önen, Cazu Oğlu’nu Bora Sivri, Nuridil’i ise Asuman Barnak seslendirdi.

    Animasyonlarının bir kısmı İran’da, bir kısmı Hindistan’da gerçekleştirilen film için yönetmen Murat Karahüseyinoğlu gölge oyunlarının üstatlarından Hayal-i Torun Çelebi ve Tuncay Tanboğa’dan ders aldı. Filmde hareket jest ve mimiklerin oturması için animasyonlara başlamadan önce senaryonun tamamı stüdyoda gerçek karagöz oyuncuları ile çekildi. Karagözü Fikret Terzi, Hacıvat’ı Cahit Lakay canlandırdı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top