Hesabım
    Gotik Korku Filmi "Davet" Amerika Gişesinin Bir Numarasında

    Film, düşük hasılatına rağmen ABD gişesinin zirvesine yerleşti.

    Amerika'da yazın en düşük ve yılın ikinci en düşük hafta sonu hasılatlarının elde eldildiği geçtiğimiz hafta sonunda gişenin lideri Screen Gems korku filmi "Davet" (The Invitation) oldu. Başrolünü "Game Of Thrones", "Hızlı ve Öfkeli 9" gibi yapımlardan tanıdığımız Nathalie Emmanuel'in üstlendiği gotik tarzdaki korku filmi, 7 milyon dolarlık açılış hasılatıyla zirveye yerleşmeyi başardı. 

    "Davet"in hasılatı, Amerika gişesinin zirvesinde görmeye alışık olduğumuz filmler açısından düşük; ancak 10 milyon dolarlık yapım bütçesine sahip, izleyicilerden ortalama ve eleştirmenlerden genellikle olumsuz yorumlar alan bir film olarak "Davet"in kendi açısından çok başarılı bir açılış hasılatına imza attığı söylenebilir. 

    ABD gişesinin ikinci sırasında 5.6 milyon dolarla Brad Pitt'li "Suikast Treni", üçüncü sırasında ise 4.9 milyon dolarla Idris Elba'nın başrolü üstlendiği "Canavar" filmleri yer alıyor. Dördüncü sırada ise, vizyondaki 4.8 milyon dolarlık hafta sonu hasılatı ile vizyondaki 14. haftasını geride bırakan "Top Gun: Maverick" var.

    Amerika'da tüm zamanların en çok kazanan 6. filmi olan "Top Gun: Maverick"in toplam hasılatı 691 milyon dolar. Tom Cruise liderliğindeki gişe rekortmeni film dünya çapında ise 1 milyar 422 milyon dolar hasılata ulaştı. 

    Bu hafta sonunda Amerika gişesinin ilk beşini kapatan film, geçen haftanın gişe lideri olan anime "Dragon Ball Super: Super Hero" oldu. Geçen hafta beklenenin üstünde bir performans gösteren ve 20.1 milyon dolarlık bir açılışa imza atan film, ikinci hafta sonunda 4.6 milyon dolar kazandı. 

    Yılın merakla beklenen filmlerinden biri olan ancak ilk gösterimlerinde karışık yorumlar alan George Miller imzalı "Üç Bin Yıllık Bekleyiş" 2.9 milyon dolarlık açılış hasılatıyla ilk beşe girmeyi başaramadı. Başrollerini Tilda Swinton ve Idris Elba'nın üstlendiği filmin yapım bütçesi 60 milyon dolardı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top