Hesabım
    "Babylon"dan Sonra İzleyebileceğiniz Hollywood Konulu 10 Harika Film!

    Hollywood'u konu alan filmler bu dosyamızda...

    Beyazperde

    Damien Chazelle'in 1920'li yıllarının Hollywood'unda geçen filmi "Babylon" vizyona girdi! Başrollerini Brad Pitt ve Margot Robbie'nin üstlendiği film, Hollywood'un bugünkü haline gelmek üzere büyüyüp geliştiği yılları, bu dönemin gerçek yıldızlarından ilham alan karakterler eşliğinde anlatıyor.

    Yönetmen ve senarist Chazelle Brad Pitt'in canlandırdığı sessiz dönem film yıldızı Jack Conrad karakterinde Clark Gable'dan, Margot Robbie'nin canlandırdığı Nellie LaRoy karakterinde ise Clara Bow ve Joan Crawford gibi yıldızlardan ilham aldığını açıklamıştı.

    1920'lerde Amerikan film endüstrisinde sessiz filmden sesli filmlere geçişi süreci yaşanır. Hollywood'un yükseldiği bu çılgın yıllar aynı zamanda dizginlenemeyen bir çöküşün dönemidir. "Babylon" birden fazla karakterin yükselişinin ve düşüşünün izini sürerken, büyük bir hırs ve aşırılığın hikayesini yansıtıyor.

    "Babylon"un yaptığı gibi, Hollywood yönetmenleri zaman zaman dönüp bu devasa film endüstrisinin tarihine bakmayı çok seviyorlar. İşte Hollywood'u anlatan 10 harika film...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top