Hesabım
    "Pearl" Filmi Martin Scorsese'nin Uykularını Kaçırmış!

    Filmden övgüyle söz eden Martin Scorsese, izledikten sonra çok rahatsız olduğunu ve uykuya dalmakta zorlandığını söyledi.

    Ti West'in, ülkemizde 17 Haziran'da vizyona giren korku filmi "X"in prequel'i olarak gizlice çektiği ve ilk tanıtımını "X" filminin sonunda yayınlanan sahneyle yaptığı "Pearl" Amerika'da vizyona girdi. Açılış hasılatı "X"e kıyasla düşük olsa da "Pearl" izleyenlerden övgü topladı. Filme hayran olan isimler arasında usta yönetmen Martin Scorsese de var...

    1970'li yıllarda geçen "X", yaşlı bir kadın olan Pearl ve kocası Howard'ın sahip olduğu bir Teksas çiftlik evinde yetişkin filmi çekmeye çalışan bir grup genç film yapımcısının hikayesini anlatıyordu. "Pearl"de ise karakterin gençliği ele alınıyor ve 1918 yılında, bir film yıldızı olmayı hayal ederken otoriter annesinin gözetimi altında hasta babasıyla kalmak zorunda olan Pearl'ün hikayesi anlatılıyor. "X"te yaşlı Pearl'ü (ve Maxine'i) canlandıran Mia Goth prequelde de karakterin gençlik yıllarına hayat veriyor.

    Martin Scorsese, Slash Film'de yayınlanan incelemesinde "Pearl" hakkında "Büyülendim, sonra rahatsız oldum, sonra o kadar huzursuz oldum ki uykuya dalmakta zorlandım. Ama izlemeyi bırakamadım." ifadesinde bulunurken, filmi "vahşi, büyüleyici, derinden rahatsız edici" sözleriyle övdü.

    Scorsese, incelemesinde filmin, 1950'li yılların renkli melodramları gibi tamamen doğasına zıt bir sinematik tarzda olmasına da dikkat çekti. Yönetmen olarak kariyerinin yanı sıra büyük bir sinemasever olan Scorsese'in West'in renkli sinematografisi ve daha uzun çekimler açısından "X"ten çok farklı bir film sunma becerisine hayran kalması şaşırtıcı değil. Scorsese muhtemelen "Pearl"ün klasik Hollywood sinemasına, özellikle de Oz Büyücüsü'ne olan saygısından da etkilendi. 

    Tüm olumlu eleştiriler bir yana, Martin Scorsese'nin gözüne girmeyi başarmış olmasıyla "Pearl" son yılların en önemli korku filmlerinden biri olarak daha uzun süre konuşulacak gibi duruyor...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top