Hesabım
    Alan Rickman, Harry Potter'dan Neden Vazgeçmediğini Günlüklerinde Anlatmış

    Kanserle mücadele etmesine rağmen Snape karakterini canlandırmaya devam eden Rickman, bu kararın arkasındaki nedeni günlüklerinde anlatmış.

    2016 yılında hayatını kaybeden usta oyuncu Alan Rickman'ın 1990'lı yıllardan ölümüne kadar tuttuğu günlükleri, çok yakında "Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman" adıyla ve Kate Winslet'in sunuş yazısıyla okurla buluşacak. Günlüklerden paylaşılan kesitler, Rickman'ın 2001'den 2011'e kadar süren Harry Potter yolculuğunda canlandırdığı Severus Snape karakteriyle kurduğu ilişkiye dikkat çekerken, aktörün kanserle mücadelesine rağmen neden karakteri canlandırmaya devam ettiğinin yanıtını veriyor.

    Alan Rickman, serinin beşinci filmi "Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı" filminin çekimlerinden önce ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmıştı. 2005 yılında agresif prostat kanseri teşhisi olan Rickman tedavi görmesine rağmen kanser ilerlemişti. Cerrahi müdahale geçirmek zorunda kalan Rickman, hastaneden taburcu olduktan bir hafta sonra günlüğüne şu notu düştü:

    "Sonunda Harry Potter 5 için evet dedim. Ne heyecanlı ne de üzgünüm. Zihnimdeki argümanın kazananı, ‘Bu işin sonunu gör, bu senin hikâyen,’ diyendi."

    Günlüklerde, aktörün son Harry Potter kitabı olan "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları"nı okuduktan sonra hissettikleri de yer alıyor:

    "Son Harry Potter kitabını okumayı bitirdim. Snape kahramanca ölüyor ve Potter çocuklarına onun şimdiye kadar tanıdığı en cesur adam olduğunu söylüyor. Hatta çocuğuna Albus Severus ismini veriyor. Bu çok önemli bir geçiş aşamasıydı. Jo Rowling’in yedi yıl önce verdiği ufacık bir bilgi -Snape’in Lily’yi sevmesi- bana tutunacak o dalı sundu."

    2000 yılında, J.K. Rowling ile ilk karşılaşmalarını da anlatan Rickman, yazarın kendisine bir sır olarak verdiği bilgilerle, Snape karakteri hakkında zihninde oluşan soru işaretlerinin nasıl sildiğini şu sözlerle anlatmış:

    "(Rowling) biraz gergin bir şekilde bana Snape’in arka planına dair bazı bilgiler verdi. Onunla konuşmak hikâyeler yaratan birisiyle değil, onların içinde yaşayan birisiyle konuşmak gibiydi."

    "Madly, Deeply: The Diaries of Alan Rickman" kitabı 18 Ekim 2022 tarihinde okuyucuyla buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top