Hesabım
    Bruce Willis, Dijital İkizinin Haklarını Sattı

    Afazi teşhisi sonrasında oyunculuğu bırakmak zorunda kalan Bruce Willis, deepfake kullanımı için dijital ikizini satan ilk Hollywood yıldızı oldu.

    Bruce Willis, dijital ikizinin haklarını, deepfake teknolojisi kullanan ABD'li Deepcake firmasına sattı. Anlaşma, ünlü oyuncunun dijital ortamda yaratılacak "ikizinin" gelecekteki film ve televizyon projelerinde kullanılmasına izin veriyor.

    1985'te ABC kanalının Moonlighting (Mavi Ay) dizisi ile başlayan yıldızlığa yükseliş serüveninde, başta 1988 tarihli "Die Hard" (Zor Ölüm) olmak üzere sayısız filmde rol alarak Hollywood'un en ikonik aksiyon yıldızlarından birine dönüşen Bruce Willis, geçtiğimiz aylarda oyunculuğu bıraktı. Ailesinin açıklamasına göre, beyinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan ve konuşma, konuşulanı anlama gibi becerileri etkileyen "afazi" (söz yitimi) hastalığı teşhisi konulan yıldız, 40 yılı aşkın kariyerini noktalandırdı.

    Bundan sonra Bruce Willis'in yerine dijital ikizini projelerde göremeye devam edeceğiz. Willis'in dijital olarak yaratılan kopyası daha önce de bir projede kullanılmıştı. 2021’de Rusya merkezli telefon operatörü ve internet servis sağlayıcısı Megafon, reklam filminde Bruce Willis'in yüzünün bilgisayar ortamında üretilmiş haline yer vermişti.

    Websitesinde konuyla ilgili bir açıklama paylaşan Bruce Willis şu ifadelerde bulunu: "Benim için zamanda geriye gitmek için harika bir fırsat. Modern teknolojinin gelişiyle, başka bir kıtadayken bile iletişim kurabiliyor, çalışabiliyor ve çekimlere katılabiliyorum. Bu çok yeni ve ilginç bir deneyim ve tüm ekibimize teşekkür ediyorum."

    Geçmiş dönemlerden yıldızların ekranda hayata döndürülebileceği bir geleceğin ipuçlarını veren deepfake teknolojisi, daha önce "Star Wars" spin-off'larında oyuncuların daha genç versiyonlarını yeniden yaratmak için de kullanılmıştı. Ancak Bruce Willis ile imzalanan geniş çaplı anlaşma tarihte bir ilk.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top