Hesabım
    Sony, Tarzan'ı Baştan Yaratacak

    Stüdyo, karakteri 21. yüzyıl için yeniden tasarlamayı planlıyor.

    Sony Pictures, yazar Edgar Rice Burroughs'un ikonik kahramanı Tarzan'ın film haklarını satın aldı. The Hollywood Reporter'ın haberine göre stüdyo, Tarzan'ı modern izleyiciler için yeniden icat etmeyi planlıyor. Ancak bu noktada projeye herhangi bir senarist, yönetmen ya da yapımcı bağlı değil. 

    Tarzan'ın herkesçe bilinen hikayesi, ormanda maymunlar tarafından yetiştirilen yetim bir çocuğu takip ediyor. Bir yetişkin olarak, Jane adında genç bir kadına aşık olan Tarzan, onunla İngiltere'ye taşınır. Sözde medeniyetin gerçekte ne kadar barbar olduğunu öğrendikten sonra ise Afrika'ya geri döner.

    İlk olarak 1912'de yayınlanan hikaye, live-action ve animasyon biçiminde sayısız kez sinemaya ve televizyona uyarlandı. Tarzan'ı beyaz perdeye taşıyan en son film 2016 tarihli "The Legend of Tarzan" oldu. Başrolünü Alexander Skarsgard'ın üstlendiği, Samuel L. JacksonChristoph Waltz ve Margot Robbie'nin rol aldığı film David Yates tarafından yönetildi. Ortalama yorumlar alan film dünya çapında yaklaşık 357 milyon dolar hasılat elde etti.

    Sony tarafından tasarlanan yeni yaklaşımın, orijinal materyalin doğal sorunlarından bazılarını; sömürgeciliğe, beyaz kurtarıcı zihniyetine ve eski ırk ve cinsiyet klişelerine yönelik tutumlarını ele alacağı tahmin ediliyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top