Hesabım
    Thanos ve Optimus Prime’ın Sesi Ayhan Kahya Hayatını Kaybetti

    Thanos, Optimus Prime, Morpheus gibi ikonik karakterlere sesiyle hayat veren Ayhan Kahya hayata gözlerini yumdu.

    Ünlü seslendirme sanatçısı ve dublaj yönetmeni Ayhan Kahya, kalp krizi nedeniyle hayata veda etti. Kayha'nın vefatını, Oyuncular Sendikası resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. 

    Yapılan açıklamada, "Değerli meslektaşımız Ayhan Kahya, hayatını kaybetti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi. 1965'te İstanbul'da doğan Ayhan Kahya, konservatuar eğitiminin ardından Devlet Opera ve Balesi'nde koro sanatçısı olarak kariyerine başladı. İlerleyen yıllarda seslendirme çalışmalarına başlayan Kahya, yüzlerce dizi, sinema filmi ve reklamda seslendirme yaptı.

    Ayhan Kahya’nın ardından Yekta Kopan, "Şimdi de Ayhan Abi… Saygıyla, sevgiyle…" ifadesini kullandı. Usta seslendirme sanatçısı Sungun Babacan da geçtiğimiz Ağustos ayında hayata veda etmişti. Seslendirme sanatçısı Harun Can ise meselktaşını "Ayhan Kahya… Ah be abi. Çok üzüldüm. Sohbeti keyifli, güzel insandı. Nur içinde yatsın." sözleriyle andı.

    Sayısız sinema karakterinin Türkçe seslendirmesini yapan Ayhan Kahya, özellikle Transformers filmindeki Optimus Prime ve Avengers serisindeki Thanos karakterleriyle tanınıyordu ve Transformers filmindeki şu repliğiyle hafızalarda yer edinmişti: Ben Optimus Prime. Bu mesajı yıldızlar arasında saklanan ve hayatta kalan tüm otobotlara gönderiyorum. Biz buradayız ve sizi bekliyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top