Hesabım
    Harry Potter Yıldızlarından Robbie Coltrane'e Veda Mesajları

    Herry Potter serisinin yıldızları, hayatını kaybeden Robbie Coltrane'nin ardından neler söyledi?

    Harry Potter yıldızı Daniel Radcliffe, rol arkadaşı Robbie Coltrane'in ölümünden sonra bir açıklama yaparak merhum aktörü "tanıştığı en komik insanlardan biri" olarak nitelendirdi. 72 yaşında hayatını kaybeden Coltrane, “Harry Potter” film serisinde Rubeus Hagrid karakterine hayat verdi ve Radcliffe ile onlarca sahneyi paylaştı. İki oyuncu, 2001'deki "Felsefe Taşı"ndan 2011'deki "Ölüm Yadigarları 2"ye kadar sekiz "Harry Potter" filminin hepsinde birlikte rol aldı.

    "Robbie, tanıştığım en komik insanlardan biriydi ve sette çocuklar olarak bizi sürekli güldürürdü" diyen Radcliffe'in açıklaması şöyle devam ediyor: "Hagrid'in kulubesinde saatlerce sağanak yağmurdan saklandığımızı ve onun morallerimizi yüksek tutmak için hikayeler anlattığı ve şakalar yaptığı 'Azkaban Tutsağı'nı özellikle hatırlıyorum. Onunla tanıştığım ve çalıştığım için inanılmaz şanslı hissediyorum ve vefat ettiği için çok üzgünüm. İnanılmaz bir aktör ve sevimli bir adamdı."

    Seride Hermione Granger'ı canlandıran Emma Watson, Instagram hikayesinde yaptığı paylaşımda şunları yazdı: "Robbie sahip olduğum en eğlenceli amca gibiydi, ama en önemlisi bir çocuk ve bir yetişkin olarak bana karşı çok şefkatli ve şefkatliydi. Yeteneği o kadar muazzamdı ki, bir devi oynaması mantıklıydı - HERHANGİ bir alanı parlaklığıyla doldurabilirdi." Watson'ın açıklaması "Sana ne kadar taptığımı ve hayran olduğumu bil. Tatlılığını, takma adlarını, sıcaklığını, gülüşlerini ve sarılmalarını gerçekten özleyeceğim. Bizi bir aile yaptın. Bizim için öyle olduğunu bil." sözleriyle noktalanıyor.

    Ginny Weasley karakterine hayat veren Bonnie Wright ise Twitter hesabından şu sözleri paylaştı: "Robbie Coltrane'in ölümü kalbimi kırdı. Hagrid en sevdiğim karakterdi! Robbie, Hagrid'in sıcaklığını, ev duygusunu ve öğrencilerine ve büyülü yaratıklara karşı koşulsuz sevgisini çok parlak bir şekilde canlandırdı. Güldürdüğün için teşekkürler. Seni özledim Robbie. Ailene sevgilerimi gönderiyorum."

    Harry Potter kitaplarının yazarı J.K. Rowling de Coltrane'i Twitter üzerinden andı: "Robbie gibi birini bir daha asla tanıyamayacağım. İnanılmaz bir yetenekti, tam anlamıyla bir yetenekti ve onu tanıdığım, onunla çalıştığım ve onunla güldüğüm için çok şanslıyım. Başta çocukları olmak üzere ailesine sevgi ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

    Coltrane'in ölümü Harry Potter hayranlarını derinden üzerken, oyuncunun bir röportaj esnasında söylediği şu sözler sosyal medyada sıkça paylaşıldı: Eminim 50 yıl sonra da insanlar Harry Potter filmlerini izleyecekler. Maalesef ben o sırada burada olmayacağım. Ama Hagrid olacak...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top