Hesabım
    Black Adam'ın Gücü DC Filmlerini Kurtarmaya Yeter mi?

    Filme gelen ilk yorumlar, Black Adam'ın DC Genişletilmiş Evreni'nin kurtarıcısı olabileceğini gösteriyor.

    Dwayne Johnson'ın merakla beklenen DC filmi "Black Adam" 21 Ekim'de vizyona giriyor. Uzun zamandır merakla beklen filmin Amerika'daki ön gösterimlerinden gelen yorumlar oldukça olumlu. "Black Adam"ın, Warner Bros - Discovery birleşmesinden sonra geleceği belirsizleşen DC Genişletilmiş Evreni için bir kurtuluş olduğu da yorumlar arasında yer alıyor. 

    "Batgirl" filminin iptal edilmesinin ardınan, şirketin yeni CEO'su David Zaslav, DC filmleri için Marvel Sinematik Evreni'ninkine benzer bir yapı izleyeceklerini ve 10 yıllık bir plann hazırlayacaklarını belirtmişti. Bu planın detayları henüz tam olarak bilinmese de Black Adam'ın DC evreninde uzun soluklu ve temel bir karakter olacağı biliniyor. Dolayısıyla "Black Adam" filmi Warner Bros'un yeni DC planının ilk adımı diyebiliriz. 

    Collider yazarı Steve Weintraub film hakkında şunları söyledi: "Black Adam’ı izledim. The Rock (Dwayne Johnson) fantastik bir iş çıkarmış. Bu rol için 10 yıl boyunca hazırlandı, önüne çıkanları öldürmekten geri durmadı ve Black Adam’ın kim olduğunu gösterdi. Salondan çıktığımda hemen ikinci filmin gelmesini istiyordum."

    Eleştirmen Erik Davis'in yorumu ise şu şekilde: "DC’nin Black Adam filmi İNANILMAZ! Aksiyon dolu, merak uyandıran karakterleri olan ve sürükleyici bir film. Dwayne Johnson intikamcı ve kötü olmasına rağmen empatik bir karakter olmayı da başarmış. Aldis Hodge’un Hawkman ve Pierce Brosnan’ın Doctor Fate karakterlerini özellikle beğendim. Daha fazla JSA filmi lütfen."

    "Black Adam" için yapılan yorumlarda en çok dikkat çeken detay, filmin DC filmlerinin gidişatını ve geleceğini değiştirebileceği yönündeki ifadeler oldu. Justice Society Of America'nın (JSA) beyaz perdedeki yansıması eleştirmenlerden olumlu yorumlar alırken, Doctor Fate rolündeki Pierce Brosnan da perfomansıyla en az Dwayne Johnson kadar övgü topladı. 

    The Illuminerdi yazarı Joseph Deckelmeier film için "Black Adam oyunun kurallarını değiştirir! Bu uzun zamandır DC’den beklediğim filmdi ve yanıltmadı. Dwayne Johnson, Black Adam kadar heyecanlandırıcı ve vahşi. Black Adam’ın olmasını istediğim şey buydu. Filmde durmaksızın akan bir aksiyon var. Ve JSA'yı büyük ekranda görmek heyecan vericiydi!" dedi. The Illuminerdi de filmin yeni bir sayfa açacağına dikkat çekerek "Black Adam DCEU'nun yeni dönemini büyük bir şekilde başlatıyor." ifadesini kullandı. 

    Diğerleri gibi Dwayne Johnson'ın ve Pierce Brosnan'ın performansını öven Ben Rolph, "Black Adam"ın "DC'nin bugüne kadarki en aksiyon dolu filmi" olduğunun altını çizerek, DC hayranlarını coşturacağını belirtiyor. Variety yazarı Courney Howard ise filmin gerçek dünyaya dair önemli dokunuşları olduğuna, kahramanlara neden ihtiyaç duyduğumuzu gösterdiğine dikkat çekerek "Yönetmen Juame Collet-Serra daha büyük bir evren için temel taşları yerine koyuyor." diyor.

    "Black Adam"ın gerçekten de DC Genişletilmiş Evreni'ndeki gidişatı düzeltebilecek ve iyi bir gelecek inşa edilmesini sağlayabilecek kadar güçlü bir film olup olmadığını zaman gösterecek. Bundan bağımsız olarak ele alındığındaysa aksiyon dozu ve oyuncuların başarılı performanslarıyla herkesi etkilemiş gibi duruyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top