Hesabım
    "Yüzüklerin Efendisi" Dünyası Marvel Sinematik Evreni Kadar Büyüyebilir!

    J.R.R. Tolkien'in "Yüzüklerin Efendisi" mirası, Marvel ve Star Wars sinema evrenleri ölçeğinde milyarlarca dolarlık bir franchise haline gelebilir.

    Yüzüklerin Efendisi'nin fikri mülkiyet haklarının İsveçli Embracer Group'a satışına aracılık eden ACF Investment Bank CEO'su Thomas Dey, Yüzüklerin Efendisi serisinin Marvel ve Star Wars gibi devasa ölçekte bir sinematik evrene dönüşebileceğini söyledi. 

    Embracer, hem "Yüzüklerin Efendisi" hem de "Hobbit" serileriyle ilgili sinema filmi, video oyunu, masa oyunu, mağazacılık, tema parkları ve sahne yapım haklarını aldı. Ek olarak, Tolkien Estate ve HarperCollins tarafından yetkilendirilen Orta Dünya ile ilgili diğer edebi eserler üzerinde de haklara sahipler.

    Her yıl Cannes'da düzenlenen ve dizilerin uluslararası satışı, uluslararası yapım ortaklarına kaynak sağlaması ve proje geliştirme gündemini belirlemesi için düzenlenen MIPCOM'da konuşan Dey, Embracer anlaşmasının detaylarını paylaştı ve bu sayede Yüzüklerin Efendisi üzerindeki kilidin açılacağını ve yeni yapımlarla birlikte Marvel ve Star Wars gibi 6 milyon doları aşan bir büyüklüğe erişebileceğini belirtti. 

    Embracer Group'un odak noktasının, şirketin "en güçlü büyüme ve para kazanma alanı" olan oyun üzerine olması bekleniyor. Ancak yeni film ve dizilerin de sinyali verilmişti. Şirket tarafından yapılan basın açıklamasında gelecek planlarının arasında "Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel, Eowyn gibi ikonik karakterlere ve J.R.R. Tolkien'in edebi eserlerinden diğer karakterlere dayanan ek filmleri keşfetmek" olduğu ifadesi yer aldı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top