Hesabım
    Belgeselin Tam Zamanı!

    Mehmetçik 2. Uluslararası Altın Salkım Belgesel Film Festivali yola çıkıyor...

    Kuzey Kıbrıs'ta bu yıl 48. düzenlenecek olan Mehmetçik Köyü Üzüm Festivali etkinlikleri çerçevesinde geçen yıl birincisi gerçekleştirilen Mehmetçik 2. Uluslararası Altın Salkım Belgesel Film Festivali bu yıl kapsamlı bir biçimde yapılıyor.

    Festivalde, Kıbrıs'ta ilk kez, Karpaz Yarımadasının sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak olan bu çalışmalarda bölge insanına yönelik workshop çalışmaları ile herkesin öyküsünü anlatması hedefleniyor.

    Karpazlı köylüler Yönetmen Adil Yalçın ve Öğretim Görevlisi Onur Eroğlu’nun 4 haftalık Atölye çalışması sonucu film belgesel çekimini öğrenerek kendi hikâyelerini anlatacaklar. Workshop sonrası hazırlanacak olan belgeseller de film festivali süresince gösterime girecek.

    Geleneksel Mehmetçik 2. Altın Salkım Belgesel Film Festivali geçen yıl kaybettiğimiz Kıbrıslı ünlü tiyatro sanatçısı Kemal Tunç?un anısına düzenlenecek. Aynı zamanda Türk Belgesel Yönetmeni Süha Arın için toplu film gösterimleri de gerçekleştirilecek.

    Uluslararası Belgesel Film Festivali'ne Amerika'dan, Fransa'dan, Kuzey Kıbrıs'tan ve Türkiye'den Belgesel Film Yapımcıları ve yönetmenleri katılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top