Hesabım
    Bu Ne Güzel Haber!

    Bu Ne Güzel Demokrasi! belgeseli 14.Saraybosna Film Festivali'nin resmi programına davet edildi...

    Bu Ne Güzel Demokrasi! belgeseli 14.Saraybosna Film Festivali'nin resmi programına davet edildi. 15-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Saraybosna Film Festivali'nde filmin uluslararası prömiyeri yapılacak. Filmist film kolektifi tarafından gerçekleştirilen belgesel altı kadın adayın 2007 seçimlerindeki mücadelelerini ve kadının siyasette yer edinme çabasını anlatıyor.

    "Bu Ne Güzel Demokrasi!" belgeseli için 22 Temmuz 2007 seçimlerinin yıldönümünde Cihangir Mavi Kum Kitap'ta özel bir gösterim düzenlenecek. Gösterim 22 Temmuz Salı günü saat 19:00'da başlayacak.

    "Bu Ne Güzel Demokrasi!" filmist kolektifi tarafından tamamen bağımsız olarak gerçekleştirildi ve çoğu gönüllülerden oluşan bir ekiple çekildi. İsveç Başkonsolosluğu filmin post-prodüksiyon (kurgu) aşamasında destek oldu. Filmin ilk gösterimi 18 Nisan 2008'de 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde yapıldı.

    Filmist film kolektifi 2006 yılında altı bağımsız sinemacı tarafından kuruldu. Kurucu üyeleri Belmin Söylemez, Berke Baş, Somnur Vardar, Haşmet Topaloğlu, Elvan Kıvılcım ve Melis Birder. Kolektif, ağırlıklı olarak güncel sosyal-politik konular üzerine belgesel ve uzun metraj çalışmalar yapmayı planlıyor.

    *Mavi Kum Kitap: Cihangir caddesi No:13 Cihangir-Beyoğlu / Tel: 2514440

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top