Hesabım
    Kumsal Erken Son'landı!

    Son Kumsal isimli önemli belgeselin gösterimleri yasak ve engellerle karşılaştı...

    Son Kumsal isimli çarpıcı belgeselin gösterim esnasında yaşadığı problemleri ortaya koyan basın bülteninden bir bölümü sizinle paylaşıyoruz. Belgesel ekibine geçmiş olsun diyor; karşılarına engellerin konmasını protesto ediyoruz.

    "Birliğimiz üyesi Rüya Arzu Köksal'ın yönetmenliğini yaptığı "Son Kumsal" isimli belgesel film Karadeniz sahillerinde birçok yerde gösterilmiş ve büyük ilgi ile karşılanmıştır. Aynı filmin 22 Temmuz 2008 tarihinde İnebolu'daki gösterimi ise, daha önce tüm izinler alınmış olmasına karşın, belediye başkanı Sn. İdris Güleç tarafından yarıda kesilmiş, yönetmen Rüya Arzu Köksal ve yapımcısı, görüntü yönetmeni Aydın Kudu'nun İnebolu'yu terk etmeleri istenmiştir.

    Aynı olumsuz tutum bir gün sonra yine Abana'da da yaşanmış, hiçbir gerekçe gösterilmeden filmin gösterimi engellenmiştir.

    Son derece zor koşullarda gerçekleştirilen belgesel filmlerimiz, bu ülkenin zenginliklerine sahip çıkılması, doğal varlıklarının korunması, tarihi birikiminin bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması, insanların, en doğal hakkı olan temel yaşam haklarından yararlanması için önemli çalışmalardır. Bugüne ve geleceğe tanıklık eden görsel ve sözel anlatılardır..."

    Saygılarımızla

    BSB Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği

    Yönetim Kurulu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top