Hesabım
    Diyalogsuz!

    Bursa İpek Yolu Film Festivali yaratıcı bir kısa film yarışmasına imza atıyor...

    Türkiye’de genellikle kısa film yarışmaları benzer kurallar üzerine kurulu oluyor ve doğrusu gençleri yaratıcı yollara yönlendirme konusunda pasif kalıyorlar. Halbuki, daha orijinal fikir ve temalarda filmlerin üretilmesini teşvik etmeleri gerekiyor. Kısıtlamalar bazen yaratıcılığın yükselmesine neden olabiliyor. Özellikle de yarışmalarda. Bu anlamda İpek Yolu’nun yarışmasını çok heyecan verici bulduk.

    Bu yıl üçüncü yaşına basan Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali, kısa film üretimini özendirmek, gelişimine katkı sağlamak ve kısa film çeken sinemacıları desteklemek için ?Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması? düzenliyor.

    ?Ulusal Altın Karagöz Kısa Film Yarışması'nın diğer kısa film yarışmalarından ayrılan özelliği, hikâyelerini diyaloglarla anlatmak yerine, sinemanın görsel gücünü kullanarak anlatan diyalogsuz filmlerin yarışacak olması.

    Festivalin bu bölümünde toplamda 15 film ?Altın Karagöz Ödülü? için yarışacak. Ayrıca birinci gelen kısa filmin sahibi ?8.000 YTL Para Ödülü'nü almaya hak kazanacak....

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top