Hesabım
    Sinemacılar Terliyor!

    Önümüzdeki aylarda sinema perdelerinde bol bol Türkçe konuşulacak...

    Bizim sinemacılar bu yaz sıcaklarda epey terliyor. Onlarca proje yapım sürecinin farklı aşamalarında ve önümüzdeki aylarda izleyici ile buluşacaklar. Beyazperde Haberi heyecanlandıran çok fazla proje var fakat bir tanesi bizi yakından ilgilendiriyor, çünkü içinde biz de varız!

    Öncelikle Beyazperde Haber’in merakla beklediği projelere yakından bakalım: Cem Yılmaz’ın yontma taş komedisi AROG, 5 Aralık’ta izleyici ile buluşacak. Komedi demişken; Ata Demirer’li Osmanlı Cumhuriyeti’ni de unutmamak lazım. İlgi çekici konusu taze espriler vaadediyor.

    Yakın zamanda tanıttığımız yeni Ahmet Uluçay filmi Bozkırda Deniz Kabuğu beyazperdeye unutulmaz bir aşık çoban karakteri kazandıracak gibi gözüküyor. Ümit Ünal, edebiyat dünyasının gurur kaynağı Hasan Ali Toptaş'ın Gölgesizler’ini film yaptı. Yönetmenin bu zorlu işin altından başarıyla kalktığına eminiz.

    Ben daha sanatsal filmlerden hoşlanıyorum, bizim uluslararası ödüllü yönetmenlerimiz var diyenler için, Üç Maymun sonbarda sinemalarda olacak. Yönetmeni Nuri Bilge Ceylan’a Cannes’da ödül kazandırdı. Yine, beğendiğimiz Reha Erdem’in Hayat Var’ını da unutmamak lazım. Semih Kaplanoğlu da Süt ile Şair Yusuf’un gençlik dönemlerine götürecek bizi ve böylece Yumurta daha lezzetli olacak.

    Sonbahar ve Gitmek filmleri şimdiden festivallerde dikkat çekmeye başladı. Vizyon sonrası her ikisi de çok konuşulacak gibi gözüküyor. Genç sinemacılardan söz açmışken; gösterildiği yerlerde beğeni toplayan Tatil Kitabı’nı da unutmayalım.

    Farklı türlerdeki Fırtına ve Nefes filmleri de merakla beklenen çalışmalar arasında. Askeri Nefes fragmanı ile yabancı medyanın da ilgisini çekti.

    Sight & Sound’un yeni sayısında hakkında bir yazı bulunan Nokta da Derviş Zaim’in dikkat çekici son çalışması. Sonbahar melankolisine anlam katacak filmlerden biri olacak bu sıradışı yapım.

    Herşeyin Bittiği Yer ise depremde yaşanan inanılmaz bir olayı beyazperdeye taşıyor. Yönetmen koltuğunda Ezel Akay var.

    Kan Kardeşler, vampir avcıları konsepti üzerine kurulu (mesaj kaygılı) bir vampir komedisi. Olimpos’ta geçen filmde, tatilde bile birbirine dayanamayan hacısı, hippisi, taksi şöförü, entelektüeli; kavgayı bırakıp ülkeyi ele geçirme planları yapan vampirlere karşı omuz omuza mücadele vermeye başlıyor. Yönetmen koltuğunda Oykun Asyalıoğlu (İMM) oturuyor. Senaryosu ise Beyazperde ailesinden Serdar Kökçeoğlu tarafından yazıldı. Çekimler, ekim ayında...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top