Hesabım
    Avrasya Filmleri

    Altın Portakal'ın dünyaya açılan yüzü Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin programı çok güçlü...

    Altın Portakal'ın dünyaya açılan yüzü Uluslararası Avrasya Film Festivali 2008'de de, her yıl olduğu gibi yedinci sanatın dünyanın dört bir yanından gelen seçkin eserlerini, ünlü yıldızları ve 7. sanatın birbirinden değerli yönetmenlerini bir kez daha festival vadisi Antalya'da ağırlamaya hazırlanıyor.

    10 Ekim'de başlayıp 19 Ekim'de perdelerini kapatacak olan festivalin bu yılki uluslararası jüri başkanlığını Paul Verhoeven üstlenecek. Uluslararası isimlerden oluşan jürinin Türk üyesi ise, yazar ve yönetmen kimliğiyle tanınan Berkun Oya olacak.

    İlk gösterimi 61. Cannes Festivali'nde gerçekleşen ve büyük ilgi toplayan, Ronit ve Shlomi Elkabetz'in yönettiği ?Seven Days?, yarışmada yarışacak filmler arasında yer alıyor.

    4'üncü Uluslararası Avrasya Film Festivali'nin perdelerini, dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi ?Un Giorno Perfetto? açacak. 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde jüri başkanı olarak yer alan Ferzan Özpetek, Ağustos ayı sonunda Venedik Film Festivali'nde yarışacak olan filmiyle Venedik'in hemen ardından Antalya'da olacak.

    Uluslararası Avrasya Film Festivali yönetmeni Esra Even, bu yılki film programından bazı filmleri açıkladı: Laurent Cantet'in Altın Palmiye'li filmi ?The Class?, Sergey Dvortsevoy imzalı Cannes Film Festivali ?Belirli bir Bakış? bölümü birincisi ?Tulpan?, Ari Folman'ın 2008 Cannes Film Festivali'nde büyük ilgiyle karşılanan ve çok tartışılan filmi ?Waltz With Bashir?; Jia Zhangke’dan ?24 City? ve Matteo Garrone imzalı, Cannes 2008'de Büyük ödüle değer bulunan ?Gomorrah? 4. Uluslararası Avrasya film festivalinde izleyiciyle buluşacak filmlerden yalnızca bir kaçı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top