Hesabım
    Indie-Fetish

    İstanbul Modern Sinema 7-30 Kasım tarihleri arasında Indie-Fetish başlıklı bir program sunuyor!

    İstanbul Modern Sinema, independentscholars işbirliğiyle 7-30 Kasım tarihleri arasında ?Indie-Fetish? başlıklı bir program sunuyor. Programda, film pelikülünden oyuncak bebeklere, sarımsaktan ayrık dişli kadınlara, motosikletten Japon revülerine uzanan, tapındığımız ya da aklımızın takıldığı fetiş nesneleri ve konularıyla ilgili eğlenceli ve renkli bir seçki yer alıyor.

    İstanbul Modern Sinema'nın Kasım programında Agnes Varda'nın tarih boyunca kameraya ayıcıklarıyla poz verenlerin bu takıntısının perde arkasını araştırma çabası, Katrien Jacobs'ın bir arzu nesnesine dönüşen Japon bebekleri, Bill Morrison'ın pelikül lekeleriyle oluşturduğu sanrısal imgeleri, Les Blank'ın ?kötü kokan gül? sarımsağa adanmış şöleni ile ayrık dişli kadınları, Kim Longinotto ve Jano Willams'ın Takarazuka Revüsü üzerinden günümüz Japonyası'ndaki genç kadınların çelişik durumlarını yansıtışı, Martin Arnold'un ?karakter film? anlayışını bozan ?filme deneysel taciz'i ve Louis Yansen'in kadın motorcuların sıradışı dünyasına ayna tutuşu izlenebilir.

    27 Kasım Perşembe saat 19.00'da ise bu yıl Altın Portakal Film Festivali'nde yarışan İsmail Necmi'nin ?Bunu Gerçekten Yapmalı mıyım?? adlı filminin gösterimi yönetmen ve oyuncuların katılımıyla sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top