Hesabım
    Günün Gezici Filmi

    14. Gezici Festival'de önemli bir Panel ve Tatil Kitabı'nın galası vardı. Günün programından ise Üç Bilge Adam'ı seçtik...

    Gezici Festival'in Kars ayağındaki 2. gününde önemli bir Panel gerçekleştirildi. Murat Belge, Ferhat Kentel ve Mesut Yeğen "Milliyetçilik" panelinde, hem kendilerine ayrılan bölümlerde hem de soru-cevap bölümünde milliyetçiliğin kökenlerini, özelliklerini, Türk tipi miliyetçiliği anlattılar ve tartıştılar. Tarihsel ve ansiklopedik, oldukça faydalı ve çok yönlü bir girişin ardından soru cevap kısmında konu güncel bir boyut kazandı.

    Bugün festival izleyicilerinin ilgisini çeken başka bir konu ise kasabalı bir çocuğun ve ailesinin hikayesiydi. Ödüllü Tatil Kitabı, ailesinin geleceği üzerinde baskı kuran bir babanın hastaneye kaldırılmasının ardından yaşananları anlatıyor. Fakat şüphesiz en çok da detaylar öne çıkıyor, hayaller ve gerçekler arasındaki uzaklığın çocukluktan yetişkinliğe geçişte nasıl adım adım büyüdüğünü gösteriyor.

    Belki sıradan olanla yetinmeyen, yan yollar ve şaşırtıcı bağlantılar bekleyen izleyiciler için babanın gizli ve utanç verici bir gizli yaşamının olması çekici olabilirdi. Tatil Kitabı yalıncı Türk hikaye geleneğinin belki de beyazperdedeki en sadık takipçisi.

    Gelelim Günün Filmi'ne! Bazı bölümleri İstanbul'da geçen Zombi ve Kara Tren'den hatırladığımız Mika Kaurismäki, Üç Bilge Adam ile yolları Helsinki'de kesişen eski dostların hikayesini anlatıyor. Acılı ve etkileyici erkek manzaraları.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top