Hesabım
    Günün Gezici Filmi

    14. Gezici Festival'de Gitmek filminin galasını izledik. Günün programından ise Sonbahar filmini seçtik...

    Bu sene 14. kez gerçekleştirilen Gezici Festival'de programa seçilen yerli yapımlar konuk ülkelerin yapımlarından çok daha çarpıcı. Pazartesi günü festivalde gösterilen Alman yapımı Bulutların Üstünde tam bir festival filmiydi. 60'lı yaşlarının ortasında bir kadının sıkıcı evliliğinden uzaklaşarak kendi yaşlarında bir adamla gizli bir aşk yaşamaya başlamasını, ve kocasının ilişkisini öğrenmesiyle birlikte çantasını toplayıp sevgilisinin yanına taşınmasını anlatan film, geç yaşlarda cinselliği açık bir şekilde sergilemesine ve ilişkiyi tüm derinliğiyle ortaya koymasına rağmen sıradan olmaktan kurtulamıyordu.

    Kadının tüm yaşadıklarını bir hata konumuna indirgeyen trajik finali filmin gücünü azaltmakla kalmıyor, filmi önemsizleştiriyor. Öte yandan akşam Kars galası yapılan Gitmek, Kars'lı izleyiciden tam not aldı. Gerçek bir aşk ve yolculuk hikayesini gerçek kahramanlarıyla kurmaca bir yapının içine yerleştiren bu film sinemamız açısından son derece önemli bir deneme. Sadece ele aldığı aşk ile kültürel sınırları aşmakla kalmıyor, belgesel ve kurmaca ayrımını da belirsizleştiriyor. Şiirsel bir aşk, tehlikeli bir yolculuğa çıkıyor ve yönetmenin tam anlamıyla kurmaca ve politik finaliyle sonlanıyor. Hüseyin Karabey sinemada politika yapmanın öncü ve taze bir yolunu gösteriyor, daha çok ödül toplayacağı kesin.

    Günün Filmi ise Özcan Alper'in ilk sinema filmi, Sonbahar. Ödüllü yapım 19:00 ve 21:30 seanslarında izleyici ile buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top