Hesabım
    Erken ve Zorla Evlilik

    Çocuk Gelinler'in filmleri Uçan Süpürge ve Hürriyet gazetesi işbirliğiyle İstanbul'da gösterilecek!

    Çocuk Gelinler'in filmleri Uçan Süpürge ve Hürriyet gazetesi işbirliğiyle İstanbul'da ilk kez gösterilecek. Uçan Süpürge ve Hürriyet Gazetesi, dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi Türkiye'de de yaygın bir toplumsal sorun olan ?küçük yaşta ve zorla evlilikler'e bu kez de sinemayla dikkat çekiyor.

    Çocuk Gelinler Projesi'ni Avrupa Komisyonu Delegasyonu desteği ve Dortmund-Köln Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ortaklığıyla yürüten Uçan Süpürge, proje kapsamında iki kısa film çekti.

    Erken evliliklerin kadınların yaşamını nasıl etkilediğini iki farklı öykü üzerinden anlatan bu filmlerin ilk gösterimi 23 Ekim 2008'de Ankara'da yapıldı. Filmlerin İstanbul'daki ilk gösterimi ise Hürriyet gazetesi işbirliğiyle 24 Kasım 2008'de İstanbul'da yapılacak!

    Uçan Süpürge, Almanya'daki Dortmund-Köln Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ile birlikte Aralık 2007-Ekim 2008 tarihleri arasında ?Çocuk Gelinler? adlı bir proje yürüttü. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından Sivil Toplum Diyaloğu: Kültür Hareketi Programı çerçevesinde desteklenen bu proje; Türkiye'nin her yerinde yaygın olarak görülen erken yaşta ve zorla evliliklere dikkat çekerek farkındalık yaratmak, bilinç uyandırmak amacı taşıyordu.

    Proje kapsamında Almanya ve Türkiye'de eşzamanlı açılan Kısa Film Sinopsis Yarışması'nda finale kalan toplam 10 öykü içinden birer tanesi seçildi, atölye çalışmalarında eğitmenler eşliğinde bu öyküler senaryolaştırılıp filme alındı.

    Almanya'dan Dennis Todoroviç'in öyküsünden çekilen ?Nefes al, Alma, nefes al? ve Türkiye'den Damla Köle'nin öyküsünden çekilen ?Beni Geri Çağır Hayat?, dillerin kurduğu sınırları ortadan kaldırmak amacıyla sözsüz çekildi.

    ?Erken ve Zorla Evlilik?

    Film Gösterimi ve Panel

    Tarih: 24 Kasım 2008

    Saat: 10.00 (Film gösterimi) 10.30 Panel

    Yer: Hürriyet Medya Towers, Çetin Emeç Salonu,

    Güneşli-İstanbul

    Konuşmacılar:

    Prof. Dr. Nükhet Sirman (Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi)

    Vuslat Doğan Sabancı (Hürriyet İcra Kurulu Başkanı)

    Feride Yıldırım Güneri (Uzman Psikolog)

    Canan Arın (Hukukçu)

    Hülya Avşar (Sinema oyuncusu)

    Selen Doğan (Uçan Süpürge Genel Koordinatörü)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top